Pagina’s

Zo goed als nieuw

Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken. Behalve dan dat ze allemaal rondneuzen op Marktplaats. Een antiek bed, een rode Kia, een gezellige reisgenoot, een bereisde rugzak: alle advertenties hebben een eigen verhaal. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven leiden en veel meer met elkaar gemeen hebben dan je in eerste instantie dacht.

Een vintage secretaire, een espressoapparaat, boeken natuurlijk. En zelfs een retro caravan. Een flink deel van het interieur in Kaza Mirjam is gekocht of verkocht via Marktplaats. Handig, goedkoop en goed voor het milieu. Wat wil een mens nog meer? Menig uur breng ik door op de app. Oeps. Maar goed. Kortom: superleuk om Zo goed als nieuw te mogen reviewen voor Uitgeverij Boekerij dus!

Op zoek

Petra Vollinga verbindt de verhalen over de 4 hoofdpersonen knap aan elkaar. Ze staan allemaal op een keerpunt in hun leven: 25-jarige Tessa raakt per ongeluk zwanger, Annegien verkoopt haar hele hebben en houden en gaat naar Afrika. Jeff is juist teruggekomen na vele jaren over de wereld te hebben gezworven en Herman is na een jarenlang huwelijk op zoek naar zichzelf.

Zo goed als nieuw
Het leven is geen kattenpis

Jeff, Herman, Annegien en Tessa laten zien dat het leven niet altijd makkelijk is. Heel herkenbaar, want ook wij hebben wel eens te maken met tegenslagen. Grote of kleine. Als je ’s ochtends met je blote voeten in de kattenkots staat, bijvoorbeeld. Of als je ziek, zwak en misselijk op de bank ligt.

Het beste medicijn

Een flinke dosis feelgood is dan van harte welkom. Ik kan je verzekeren, Zo goed als nieuw is het perfecte medicijn voor dit soort gevallen. Want hoe fijn is het om met anderen te kunnen meeleven die het net als jij niet makkelijk hebben? Precies! Maar Zo goed als nieuw past ook prima in je koffer, op weg naar je vakantiebestemming. Of in de camper. Of gewoon achter in de tuin. ? Een heerlijk boek, ik heb er enorm van genoten!

O ja! Mocht je nog op zoek zijn naar vintage glitterpumps, een prachtige feestjurk of een complete set taartvorkjes, dan kun je natuurlijk op mijn Marktplaats terecht. Wie weet veranderen ze jouw leven ook wel… ?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren