Pagina’s

I am not okay with this

Geen boeken? Dan Netflix!

Alle streamingsdiensten hebben flink overuren gedraaid de afgelopen weken. Zelf maakte ik ook een paar Netflix overuren, want ondanks dat er thuis altijd genoeg te doen is, er gestudeerd moest worden, ik opeens part-time leerkracht werd aan de keukentafel en er een volle boekenkast in huis is, was het soms wel erg fijn om afleiding te zoeken op een scherm. Voor wie niet per sé feel good fictie nodig heeft om te ontspannen, heb ik een paar tips.

Dracula

Je weet wel, vampierverhaal. Lang geleden geschreven door Bram Stoker en het boek leest nog steeds lekker weg. Er zijn inmiddels zo veel bewerkingen van Dracula, maar deze is écht om te smullen. Nog steeds een horrorserie, maar het staat bol van de zwarte humor. Count Dracula zit vol vileine opmerkingen, en dan de dialogen tussen hem en de onverschrokken non, geniaal! Als ik vertel dat het van de schrijvers van Sherlock is, dan weten jullie genoeg. Kijken als je tegen een flink potje bloed kunt.

The Witcher

De man is verslaafd aan de fantasy boeken en de games, en ik doe gewoon pas mee nu er een serie van is gemaakt. Ik hoor veel geluiden over een verwarrende opbouw van het verhaal. Tsja, wie wel eens een boek leest begrijpt het concept van een raamvertelling en flashbacks, toch? Ik had er dus geen probleem mee. The Witcher is Gerald of Rivia, die monsters vermoord voor geld en verwikkeld raakt in grotere, politieke kwesties. In vergelijking met een Game of Thrones oogt dit goedkoper en minder sterk, maar ik heb me er prima mee vermaakt. Wel een waarschuwing. Als je dat Baby Shark lied al niet uit je hoofd krijgt, dan wordt je van de oorwurm uit The Witcher helemáál knettergek.

The end of the fucking world
I am not okay with this

James is 17 en denkt dat hij psychopaat is. Hij heeft al verschillende dieren vermoord, maar vindt het nu tijd worden op een mens te experimenteren. Zijn schoolgenoot Alyssa verveelt zich te pletter en vindt alles en iedereen stom. Behalve James. Als ze er samen van door gaan komen ze al snel in de meest bizarre situaties terecht. Een bijzondere drama-komedie gebaseerd op een stripboek van Charles Forsman, waar ik keihard om moest lachen, maar die me ook wist te raken.

I am not okay with this

Charles Forsman schreef nog meer comics, dus gingen de makers van Stranger Things en The end of the fucking world weer voor Netflix aan de slag en maakten I am not okay with this en deze serie vind ik misschien nog wel mooier dan alles hierboven beschreven.
Haar vader pleegde zelfmoord, haar beste vriendin krijgt verkering met de meest onuitstaanbare gast op school, haar moeder begrijpt haar niet en al deze frustraties beginnen zich op een hele vreemde manier te uiten. Syd krijgt superkrachten!

Welke Netflix serie mag ik volgens jullie echt niet missen? Vertel!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren