Pagina’s

Verdwaald in Tirol

Verdwaald in Tirol

Dat Verdwaald in Tirol er aan zat te komen, wisten we natuurlijk al lang! Schrijfster Astrid Habraken schreef er vele blogs over vol voor ons, net als op haar eigen website. Vlak voor de lancering moest er opeens nog van alles omgegooid worden wegens hét virus (side note: hoeveel boeken zullen over Corona geschreven worden?), en dat is met een flinke dosis omdenken gelukt! Zelfs eerder dan gepland, want in plaats van 8 mei komt Verdwaald in Tirol dus vandaag al uit. En ondergetekende had helemaal mazzel, ik kreeg vorige week al een digitale versie toegestuurd; #ikleesthuis

Verdwaald in Tirol
Zie hier, een trotse schrijfster met boek
Maar waar gaat Verdwaald in Tirol nu eigenlijk over?

Daar was ik inmiddels wel nieuwsgierig naar. Dat was ook een beetje mijn eigen schuld, want ook al volg ik Astrid haar blogs en Social Media posts, ik wilde als een soort van verrassingsei het boek openen en lezen alsof ik nog niks van de inhoud wist. Geen blurbs voor mij dus tot vorige week, maar ik deel die nu wél met jullie:

Stéphanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Ze gaan: dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze de dagen in Innsbruck gaat invullen, vertrekt Stéphanie naar haar nieuwe woonplaats. Naar een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.

Al snel merkt Stéphanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Opnieuw beginnen is lastiger dan ze had gedacht. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stéphanie steeds meer met zichzelf en met de vraag: wat doe ik hier?

Een échte recensie?

Kan ik na alle gastblogs die Astrid hier schreef, al het leuke contact, nog wel kritisch zijn over haar boek? Ja dat is een lastige hè? Ik weet hoe veel werk in het eindresultaat is gaan zitten, met hoeveel bloed, zweet, tranen en liefde het is geschreven. Maar dat is ook gewoon te zien. Het binnenwerk is keurig verzorgd, de e-pub was goed leesbaar op mijn e-reader, de bijbehorende websites zien er hartstikke goed uit, prima cover erbij. Allemaal zaken die bij een zelf gepubliceerd boek extra werk kosten. In dit geval klopt het allemaal, een dikke pluim daarvoor.

Maar het verhaal dan!

Want daar gaat het natuurlijk om. Leuk hoor, een oog voor detail in de afwerking, maar het moet natuurlijk vooral een fijn verhaal zijn om te lezen. Gelukkig, ook hier kan ik positief over zijn. Ik lag behoorlijk ziek in bed met mijn e-reader, met Steffie en Innsbruck als enige afleiding en dankzij de levendige beschrijvingen van zowel Oostenrijk als Rotterdam voelde ik me niet zo zielig meer. Ik verbaasde mij af en toe over het gemak waarmee er heen en weer werd gereisd tussen Innsbruck en Nederland, maar ik heb dan ook geen enige ervaring met het expat leven.

Verdwaald in Tirol leest heerlijk weg en laat zien hoe groot de impact is van een verhuizing naar vreemde, verre oorden, ook al is die keuze zelfgemaakt. Als lezer had ik te doen met Steffie, die haar draai maar niet kan vinden, maar haar besluiteloosheid wekte af en toe ook ergernis op. Dat hoort een goed hoofdpersonage ook te doen natuurlijk, je diverse emoties mee laten maken tijdens het lezen.

Het enige wat ik me verder nog afvraag is of er een bijbehorend kookboek uit gaat komen? Wie wil weten hoe dat zit, moet Verdwaald in Tirol zelf maar lezen. Bestellen kan via deze link, maar ook via alle andere conventionele (online) boekwinkels.

Astrid, dank je wel voor al je leuke gastblogs en ik hoop dat je ontzettend veel plezier gaat beleven aan de lancering en verkoop van je debuutroman!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren