Pagina’s

  • Home
  • Leesverhalen
  • Molly & ik, hoe een cockerspaniel en een oud-politieagent het ultieme detectiveduo werden – Colin Butcher
Molly & ik

Molly & ik, hoe een cockerspaniel en een oud-politieagent het ultieme detectiveduo werden – Colin Butcher

Toen oud-politieagent Colin Butcher zijn eigen dierendetectivebureau begon om vermiste en gestolen huisdieren op te sporen, besefte hij al snel dat hij een partner nodig had. En toen zag hij Molly, een onbeminde, ongewenste cockerspaniel, op de website van een dierenopvang. Ze smolt Colins hart met haar intelligentie en charisma en het paar was meteen onafscheidelijk. Met Colins recherche-ervaring en Molly’s intelligentie, volharding en reukvermogen vormden ze het ultieme duo, en al snel losten ze door het hele land zaken op.

Vroegah

Colin Butcher werd niet zomaar dierendetective. In het begin van zijn carrière als agent vond hij een kat die door een boze buurman opgesloten was. Buurman kon het niet waarderen dat de kat in kwestie zijn tuin als kattenbak gebruikte. In de loop van de jaren werkte Colin met veel politiehonden en hun begeleiders, dankzij hun inzet kon hij veel zaken succesvol afsluiten. Toen Colin besloot te stoppen met het politiewerk en als privédetective aan de slag te gaan kreeg hij steeds meer opdrachten die met dieren te maken hadden, zoals ontvoeringen, vermissingen en zelfs moordzaken.

Kattendetective of hondendetective?

De vermissingszaken waarbij honden betrokken waren, werden steeds gewelddadiger. Colin en zijn medewerkers werden zelfs bedreigd, een belangrijke reden om zich toe te gaan leggen op kattenvermissingen. Na de zaak waarin Colin de kat wel vindt, maar deze helaas kort daarna overlijdt, besluit hij een assistent in de arm te nemen. En dat wordt Molly, de cockerspaniel die al meerdere huizen versleten had. Arme Molly was te slim voor haar baasjes, waardoor ze ongewenst gedrag vertoonde en iedere keer weer teruggestuurd werd naar het asiel.

Molly & ik
Cagney & Lacey, Sherlock & Watson, Molly & Colin

Colin snapt haar gelukkig wel en bij hem vindt ze haar ‘forever home’. En een baan! Want na een intensieve training gaan Molly en Colin aan de slag als kattendetectives. Samen vindt het illustere duo 74 katten, 6 honden en zelfs een schildpad. Helaas is niet iedere zoektocht succesvol. Omdat het dier een ander tehuis gevonden heeft, niet gevonden wil worden of overleden is. Gelukkig overheerst in Molly & ik de positieve noot. Verreweg de meeste dieren kunnen in levende lijve met hun personeel of menselijke huisgenoten* ? herenigd worden.

En, aanrader?

Molly & ik is een heerlijk boek, geschikt voor zowel honden- als kattenmensen. Ik werd er heel erg blij van. Colin Butcher schrijft met veel liefde over zijn vak, zijn geliefde Molly en de dieren waarnaar hij op zoek is. Over de tweevoeters die hij in zijn vak tegenkomt is hij soms minder te spreken. Maar dat maakt de mooie ontmoetingen extra bijzonder. Bij ieder verhaal zat ik weer op het puntje van mijn stoel: zouden Colin en Molly het dier vinden? In levende lijve? Een minpunt van Molly & ik: Het is te kort! Ik mis Molly en Colin nu al en ik wacht met smart op Molly & ik Deel 2. ?

*Ik durf hier geen ‘baasjes’ neer te zetten, dat snappen jullie.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren