Pagina’s

Internationale vrouwendag

Het was Internationale Vrouwendag, dus delen wij uit.

Afgelopen weekend vierden we Internationale Vrouwendag én begon de Boekenweek. En vooral vanwege dat eerste, willen we heel graag een grote stapel boeken weg geven. Boeken over vrouwen en ook bijna allemaal door vrouwen. Ik vind het namelijk best iets om bij stil te staan, alle rechten die wij als vrouwen hebben verworven in slechts een paar jaar tijd. We mogen stemmen, zelf een bankrekening openen, een abonnement op een sportschool of tijdschrift nemen. Je mag zelf kiezen of je wilt werken, voor je kinderen en huis wilt zorgen, of de taken thuis en de werkuren buitenshuis met je partner verdelen. Je mag hierover een mening hebben, of feminisme nog nodig is (ik vind van wel), of er niks mee hebben. Maar dankzij stoere vrouwen in het verleden, en nu, kán dat allemaal wel.

Niet alleen maar serieuze boeken

Dus voilá, deze titels sprokkelden we voor één van jullie bij elkaar. En omdat vrouw zijn ook best wel leuk is hebben we niet alleen maar ernstige verhalen uitgezocht.

Internationale vrouwendag

Zit er wat leuks tussen denk je? Doe dan mee:

  • Reageer hier op het blog met een geldig e-mailadres;
  • Doe dat vóór 15 maart;
  • We maken de winnaar bekend in het volgende maandoverzicht én diegenen krijgt natuurlijk persoonlijk bericht;
  • Veel succes!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

15 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren