Pagina’s

Februari boeken

De boeken van februari

Februari was een prut maand wat betreft lezen. Ik las veel te weinig! Als ik de boeken die ik las zo op een rijtje zet dan lijkt het nog wel wat, maar schijn bedriegt. Zo las ik één boek maar half uit, zit er een flinterdun boekje tussen. Ook is er een kinderboek dat ik in een uur uit had, dus veel leesuren heb ik niet gemaakt.

The templar Magician

Jolanda is altijd heel erg te spreken over Paul Doherty en The templar magician was dan ook een cadeautje van haar. Helaas heb ik het na 200 pagina’s maar aan de kant gelegd. Normaal ga ik tot 100 als een boek mij niet kan pakken, nu gaf ik het nog een extra kans omdat Jolanda natuurlijk niet zo maar fan is van een schrijver. Ik kreeg echter maar geen binding met de hoofdpersoon, was continue de draad van het verhaal kwijt en had eigenlijk geen flauw idee wat ik aan het lezen was. Of dit nu aan meneer Doherty lag of aan mijn eigen brein…

Februari boeken
Eefje en de dieren

Matt Haig zijn nieuwe kinderboek! En fijn dat ie was <3. Binnenkort een uitgebreide recensie hoor.

Royal Flush

Hè ja, een historische detectie met een sterke vrouwelijke hoofdrol, daar hadden we het nog niet over gehad de afgelopen Ogma jaren *sarcasme uit*. Maar ze zijn zo leuk. In de Her Royal Spyness serie staat Georgiana centraal. Lid van de royal family, ze heeft zelfs een plaats in de troonsopvolging, maar met nog meer dan 30 wachtenden voor haar is die carrière mogelijkheid puur hypothetisch. Komt nog bij dat haar tak van de familie geen cent te makken heeft. En dus moet Georgiana haar eigen boontjes doppen. Dat doet ze in de roaring 20s en er komt nogal wat misdaad op haar pad. Misdaad én een hele leuke man. Genieten dit.

The tiger in the well

Meer detective, meer vrouwen. Ditmaal in Victoriaans Londen. Hoezo diversiteit in leesvoer? Iedereen kent Philip Pullman van zijn His dark materials, maar Sally Lockhart en haar avonturen zijn ook ontzettend het lezen waard.

My sister’s keeper

Oei, wat een boek. Het gaat over een meisje dat is verwekt en ter wereld is gekomen om haar oudere zus te redden van kanker. Als Anna 13 is en een nier af moet staan om haar zus Kate verder te helpen vechten tegen leukemie, lijkt het of ze er genoeg van heeft. Ze meldt zich bij een advocaat met het verzoek om haar medisch onafhankelijk te verklaren, zodat ze zelf beslissingen kan nemen over de behandelingen die ze zou moeten ondergaan. Een heftig verhaal dus. Aan de ene kant vond ik het nogal Amerikaans en sentimenteel, maar ik las het ook in één adem uit. Wat doet dit met een familie? Waarom maakt Anna deze keuze? En hoe loopt het af? Genoeg om over na te denken zelfs zonder die mega stomme plottwist aan het einde.

Million Dollar Duchesses

De enige non fictie titel van de maand; Million Dollar Duchesses. Vorig jaar las ik al een roman over Alva Vanderbilt die er alles aan deed om haar dochter een adelijke titel te bezorgen, en nu dus de keiharde feiten. In de 19e eeuw was er namelijk een huwelijksfenomeen gaande. Rijke Amerikanen huwelijkten hun dochters uit aan Britse aristocraten die in geldnood zaten. En zoals dat gaat met gearrangeerde huwelijken, kon dat goed en slecht uitpakken. De schrijfster zet duidelijk uiteen wie een sleutelrol speelde bij het zoeken van geschikte kandidaten, wie een gelukkige match maakten en bij wie het op een scheiding is uitgelopen. Ik begon in januari al te lezen, het is namelijk geen boek dat je even snel tussendoor leest, maar zeker de moeite waard.

The fifth child

Dun boekje, veel denkwerk. Een bijzonder verontrustend verhaal over een moeder die bij haar vijfde kind tijdens de zwangerschap al vermoed dat ze geen gewoon kind bij zich draagt. En als de baby dan daar is, ontwricht deze jarenlang het hele gezin met eng en afwijkend gedrag. De rol van de moeder in het gezin, geestelijke gezondheidszorg in de jaren 60 en 70 en de idylle van een gelukkig gezinsleven; deze thema’s worden ruw bij de lezer onder de aandacht gebracht. Geen gezellige leeservaring, maar toch een aanrader.

De boeken van februari

De boeken voor maart staan al weer klaar. Ik verjaarde een paar weken terug en werd ontzettend verwend. Onder andere met boeken! Dus ik kan er voorlopig weer tegen aan. Waar zal ik in beginnen?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren