Pagina’s

The bookish life of Nina Hill

The Bookish Life of Nina Hill – Abbi Waxman

Nina Hill suffers from anxiety, yet enjoys her job at the bookstore, until the father she never knew existed dies, leaving behind an enormous extended family. Nina also feels the need to protect herself from Tom, a fellow trivia nerd who’s totally into her. Introvert Nina dares to step outside her comfort zone opening her world and her heart.

Spijt

Toen ik afgelopen herfst in Amerika was zag ik The Bookish Life of Nina Hill in een van de vele, vele boekhandels liggen. En ik kocht haar niet. So many books, so little time… Zoiets. En ik had mijn e-reader bij me. Komt wel, dacht ik. Bij een van de fijne online tweedehands opties zoals Awesome Books. Maar nee! Iedere keer viste ik naast het net. Niet erg natuurlijk, want ik heb nog zo’n 80.000 boeken in mijn kast. Ongelezen. Ja, de konijnen zijn weer bezig geweest. Toch had ik best een beetje spijt.

Mazzel

Maar! Laatst had ik een afspraak bij mijn vrijwillige side hussle Books 4 Life en vlak daarbij is een Little Free Library. Daar staat bijna nooit iets in, het ding is ook stuk. Maar wat schetste mijn verbazing toen ik me naar de winkel haastte (Ik ben namelijk altijd bijna te laat)? Daar lag Nina Hill!! Ik greep haar natuurlijk meteen mee en door, naar mijn vergadering.

Kort en goed

Na de vergadering bij Books 4 Life kocht ik nog een paar boeken in de winkel, iemand moet tenslotte die goede doelen steunen. Toch vreemd, zo’n overvolle boekenkast. Anyway! Thuis begon ik meteen in Nina Hill. De korte versie van mijn recensie: lees dit boek. Het is hartstikke leuk. Heel erg feelgood. Perfect voor onder de kerstboom, aan het zwembad, in de speeltuin. Nina Hill is altijd goed.

En dan de lange versie

Man, man, man, wat is dit een leuk boek! Het leest als een trein. Er zitten Star Wars grappen in die ik zowaar snap omdat ik de afgelopen weken ein-de-lijk deel 4, 5 en 6 heb gekeken. Goed he? Vond ik wel. ? Abbi Waxman gebruikt technieken waar we tegenwoordig niet meer zo heel dol op zijn (ze propt namelijk nogal eens informatie tussen haken en wat tussen haken staat, schijnen we niet te lezen), maar bij haar werkt het!

Dan is Nina Hill ook nog eens een heel sympathieke hoofdpersoon met een GEWELDIGE baan! Ja, ik ben jaloers. Ze werkt namelijk in een boekhandel. Argh. Niet alles is geweldig in haar leven, zo heeft ze wat last van angststoornissen, ze heeft bijna geen familie en ze houdt niet zo van mensen. Dat is natuurlijk niet heel erg fijn, maar verder heeft ze een heel tof leven.

Ze is nogal gestructureerd: op maandag organiseert ze een boekenclub voor kinderen, iedere dinsdagavond gaat ze met haar team naar de pubquiz en op woensdag gaat ze naar haar eigen boekenclub. De donderdagavond heeft ze vrij. Dus wat doet ze dan? Ze leest de hele avond! Zalig. Is er een betere tijdsbesteding? I think not.

O ja, en dan heeft Nina ook nog eens een kat, Phil. Een heerlijk eigenwijze, cynische kat. Ja, Phil kan praten. Te leuk!

Kortom

Een geweldige feelgood roman waar ik enorm van heb genoten. Heerlijk ontspannend. O ja, een klein minpuntje: Nina is nog niet beschikbaar in het Nederlands. Dus als dat nog even geregeld kan worden… Want Nina hoort echt door veel meer mensen gelezen te worden. Alleen, nu heb ik dus een eerstewereldprobleem. Want welk boek lees je na zo’n fijn verhaal? Help me mensen, stuur me suggesties!

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=38372&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fs%2Fthe%2Bbookish%2Blife%2Bof%2Bnina%2Bhill%2F&name=Zoekresultaten%20voor%20’the%20bookish%20life%20of%20nina%20…

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren