Pagina’s

Ted Talks over lezen

Ted Talks over lezen en boeken

Lezen, lezen, lezen. Voor de lol, als meditatie, voor mijn studie. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik in de boeken duik. En soms, heel soms, ben ik daar wel eens he-le-maal klaar mee. Dan ga ik Netflixen, andere nuttige dingen doen, er zijn zelfs dagen dat ik naar buiten ga! Avontuurlijk hè? 😉

Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, boeken horen er gewoon bij, ook als ik ze niet lees. En ik vind het ook ontzettend belangrijk om lezen te promoten, want het is gewoon goed voor je. Dus kijk ik Ted Talks over boeken en lezen. Waarom is het dan zo goed voor je? Daar leer ik graag meer over. Daarom vandaag de leukste praatjes over mijn favoriete bezigheid.

Waarom is het dan zo belangrijk om te lezen?

In deze Ted Talk leer je waarom lezen dus zo belangrijk is.

Het begint met voorlezen

De liefde voor lezen en boeken begint meestal tijdens het voorlezen. Ik weet nog precies welke juf en meester het mooiste kon voorlezen, welke boeken er tijdens dat voorlezen de meeste indruk op mij maakten (Brief voor de koning). En het met zijn allen in bed voorlezen voor het slapen gaan was altijd het fijnste moment van de dag wat mij betreft. Dick Laan zijn volledige oeuvre hebben we zo afgewerkt.

Even een persoonlijke aanbeveling tussendoor

Sorry, ik plug weer keihard één van mijn persoonlijke favorieten. Als je The handmaid’s tale nog steeds niet hebt gelezen, dan moet dit mooi gemaakte filmpje je toch wel over weten te halen. Op deze manier worden meerdere boeken door TedEd behandelt en ik vind het bijna kunstwerkjes. Naast dat het een geweldige manier is om te beoordelen of een bepaald boek iets voor jou kan zijn. Check ook Fahrenheit 451, Kafka on the shore, The lord of the flies en vele andere.

Don’t judge a book by its cover, of toch wel?

Ook leuk om te ontdekken; hoe ontstaat nu een boekomslag? Hoe gaat een ontwerper te werk om de inhoud van het boek te vertalen naar een aantrekkelijke cover, waardoor het boek gekocht en gelezen wordt? Deze New Yorker werkt al jaren in het vak en heeft veel passie voor zijn werk. Of je zijn grapjes ook leuk vindt… Hier en daar komen ze een beetje geforceerd over, maar wàt hij vertelt is hartstikke interessant!

Dit!

Kijk deze video helemaal uit, té schattig voor woorden. En grappig ook. Mijn favoriet uit het rijtje.

Nog eentje dan

Ja hoor eens, hoe moet ik dat nu weerstaan? Geschiedenis en lezen in één praatje 😉

Dit waren er maar een paar, er zijn nog zo veel meer leuke talks te vinden! Willen jullie binnenkort weer een lijstje? En tips zijn ook altijd welkom.

Uitgelichte foto: Kaboompix

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren