Pagina’s

kekke kast

Mirjam haar kekke kast update

Zou het aan de alcoholconsumptie hebben gelegen? Aan de stand van de maan? The time of the month? We waren in ieder geval wat melancholisch, hier bij Ogma. We bladerden terug in de digitale pagina’s van ons blog en kwamen bij de Kekke Kast uit. Dat was toch wel heel erg leuk. En toen dachten we: “Waarom doen we dat niet weer?” Ja, waarom niet eigenlijk? Dus, hier is mijn Kekke Kast weer. 3 jaar na dato. Of zoiets. En er komen er nog meer! Kijk je mee?

Heb je je boeken op een bepaalde manier georganiseerd?

Ja, de kast met mijn gelezen boeken staat op alfabet. De kast met ongelezen boeken is totaal ongeorganiseerd. Als ik weer eens met boeken thuiskom worden ze ergens gepropt waar er nog een gaatje is. Zoiets.

Wat staat er al jaren ongelezen in je kast?

Heb je even? ? Meerdere Russische klassiekers als Oorlog en Vrede van Tolstoj en Dokter Zjivago van Boris Pasternak. Best wel dik en niet enorm toegankelijk. Vandaar dus mijn klassiekerproject dit jaar. Maar ook van die boeken die me heel mooi leken toen ik ze aanschafte en toen ik er in begon, toch wat tegenvielen. Ik probeer dit soort boeken tegenwoordig zo snel mogelijk te lezen of weg te doen, maar dat blijf ik lastig vinden.

Wat herlees je elke keer weer?

Op dit moment eigenlijk niets. Ik heb nog zoveel ongelezen boeken staan dat ik mijn tijd daar liever aan besteed.

Waar koop je het liefste je boeken?

Bij de kringloop of tweedehands boekhandels als Books 4 Life. Bij de Nijmeegse vestiging ben ik PR-Coördinator en al zeg ik het zelf: we hebben een heel mooi assortiment met boeken van hoge kwaliteit en ook nog eens voor fijne prijsjes. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen, iedereen blij dus. Einde reclamebericht. ?

Ik vind tweedehands boekenzaken geweldig omdat je nooit weet wat je tegen gaat komen. Misschien wel het boek dat je al jaren zoekt. Misschien vind je juist ‘a diamond in the rough’. Zo heb ik bijvoorbeeld Fredrik Backman ontdekt, geweldig! Zijn boeken zijn fantastisch. Nou ja, dat hebben jullie hier al een paar keer gelezen. ? Maar ook in Little Free Libraries snuffel ik graag rond voor ‘nieuwe’ vondsten.

Gewetensvraag. ? Heb je ook een e-reader?

Jep. Vooral voor op vakantie, als ik onderweg ben vind ik mijn e-reader ideaal. Nieuwe uitgaves vind ik natuurlijk minder snel in een tweedehandswinkel, die koop ik dan vaak digitaal. Beter voor het milieu en mijn portemonnee!

kekke kast
Welk boek ligt er nu op je nachtkastje?

Dat zijn er meerdere, ik lees bijna nooit maar 1 boek tegelijkertijd. Ik ben nu natuurlijk met een klassieker bezig, De Meester en Margarita van Michail Boelgakov. Surrealistisch, magisch-realistisch in de Sovjet-Unie van ergens midden vorige eeuw. Ik ben al een heel eind, maar ik heb nog geen idee waar het naartoe gaat, al is het wel vermakelijk. Voor Uitgeverij Ten Have lees ik nu Chowa van Akemi Tanaka, over de Japanse wijsheid voor een leven in balans. Erg interessant! En voor de leuk lees ik nu weer eens een Miss Marple. Altijd goed.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom?

Oei, dat is lastig. Jullie hebben natuurlijk al lang over mijn aanraders gelezen, want die deel ik tenslotte hier. Maar, als jullie het niet erg vinden dat ik me wat herhaal: de boeken van Brené Brown over kwetsbaarheid vind ik geweldig. The Time Traveller’s Wife blijf ik fantastisch vinden, hey, die heb ik trouwens meerdere keren gelezen! Lampje van Annet Schaap: wonderbaarlijk prachtig. Martine Bijls laatste boek, Rinkeldekink, heel indrukwekkend. En om dan maar reclame voor mezelf te maken: Hemelse Vaders, een verhalenbundel met een bijdrage over André van Elst, mijn vader. Hey, ik bedenk er toch nog een die ik hier nog niet vermeld heb: The Boy, the mole, the fox and the Horse van Charlie Mackesy. Heel, heel erg mooi.

Trouwens, als het jou leuk lijkt om anderen in jouw boekenkast mee te laten kijken, dat kan! Mail naar contact@ogma.nu en we komen zsm bij je terug.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren