Pagina’s

Ogma boekenblog

Voor de laatste keer; een wrap up

Should auld acquaintance be forgot,
and never brought to mind?
Should auld acquaintance be forgot,
and auld lang syne?

De laatste dag van het jaar… *weemoedige blik*. Een prima dag om nog even terug te blikken op 2019. We trakteerden jullie in december al op heel wat lijstjes met favoriete boeken, maar favoriete blogs mogen ook niet ontbreken, of de boekige dingen die we zoal deden.

Hieperdepiep

Laat ik eens beginnen met een hieperdepiep hoera! Het is namelijk precies 4 jaar geleden dat we ons eerste artikel publiceerden op Ogma! Wij vinden het zelf wel een flinke prestatie dat we al zo lang boekbloggen en zijn blij met de trouwe lezers die al vanaf die eerste dag meelezen, reageren, berichten delen. Met de nieuwe lezers zijn we net natuurlijk zo blij, of degenen die op elk willekeurig moment op de site bleven plakken 😉 Laat eens horen; wat is het tofste boek dat je dankzij ons hebben ontdekt? En op welk boek, onderwerp of lijstje zit je eigenlijk al vier jaar te wachten?

Best gelezen in 2019
Miss Anne

Een overzicht van de leukste en meestgelezen blogs uit vier jaar Ogma is misschien te veel van het goede. Er moeten immers nog oliebollen worden gebakken/gekocht/gegeten (doorhalen wat niet van toepassing is). Die van 2019 zetten we nog wel in het zonnetje, en met stip op nummer één is daar Anne. Zij verdient een speciaal plekje in dit rijtje <3

  • Miss Anne, de bestest bulldog ever.
  • Een oudje deed het in 2019 nog goed, over Brave New Books en zelf boeken uitgeven.
  • Hoe te leven zonder afval? Dat wilde iedereen afgelopen jaar weten.
  • Clementine was ook populair. Terecht ook!
  • En dan was er nog de zomerserie over vakanties lang, lang geleden…

…en er was ook nog een best bekeken van 2019! Deze foto’s kregen de meeste hartjes. Ik vind zelf dat de vrouw van mijn man nog steeds waanzinnig geweldig is 😉

best 9 of 2019
Gasten

We kregen ook dit jaar weer versterking van gastbloggers. Anton reageerde op het Brave New Books blog dat ik eerder al noemde, en schreef vervolgens zijn kijk op selfpublishing platformen.
En Astrid natuurlijk! Zij verzorgde dit jaar een hele serie over haar schrijfproces, over Verdwalen in Tirol. Van oorspronkelijk idee, naar manuscript, naar twijfel, naar nieuwe ideeën en hopelijk in 2020 naar een écht boek. Dat we natuurlijk massaal gaan lezen hè.

Moord voor kerst

Nog even officieel de bekendmaking van de winnaar van Murder for Christmas:

win actie

Hopelijk heb je genoten van deze kerstachtige, vintage detective Margriet. Voor het komende jaar staan er al nieuwe win acties op de planning. Misschien krijgen we een uitgever nog zo gek om wat met ons te organiseren, zoals met Graaf in Moskou, we hebben een leuk idee rond begin maart (wie kan het thema raden?) en volgende kerst pak ik gewoon weer een mooi cadeautje in.

kerstcadeau
De plannen

En wat zijn de plannen voor 2020? Ik vermoed dat Mirjam heel wat wandelingen te wachten staan met haar nieuwe huisgenootje. Ze is ook begonnen met een nieuw blog en zoekt nieuwe opdrachtgevers! Check hier haar site.

Josje

Ik hoop dat Anita doorgaat met veel dingen zelf maken (en dan de recepten en foto’s met ons deelt). Zelf ga ik vanaf februari weer studeren, spannend! Van Jolanda gaan we in 2020 wellicht ook wat meer horen, ik hoorde iets over een middeleeuwse serie 😉 . Er staan al een paar gastblogs klaar, en er is altijd ruimte voor meer. Mocht je een geweldige recensie hebben geschreven, of je mening willen geven over andere boekige zaken mail dan naar contact@ogma.nu!

En dan zijn er nog de boeken die al klaar liggen om te lezen. Ik begin gewoon vandaag al. In Good Bones van Margaret Atwood. Een toast op alle boeken die nog gaan komen en een goede jaarwisseling toegewenst namens alle Ogma bloggers. Tot volgend jaar!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren