Pagina’s

Murder at Christmas

Moordachtig goed kerstcadeau van ons

De goedheiligman is nog maar net vertrokken en ik begin al weer met kerstcadeaus uitdelen. Ik kan er niks aan doen, maar sinds een paar jaar vind ik het zo leuk om ook onder de boom een paar pakjes neer te leggen.

Het begon eigenlijk met mijn oudste dochter, die het maar een kaal gedoe vond zo zonder kerstman. Alsof ze rond 5 december niks had gekregen hè 😉 Maar ze had zelf ook een oplossing. Een heel leuk plannetje zelfs. Ze is naar zolder geglipt en heeft daar voor iedereen een boek uitgezocht dat al een tijdje niet gelezen was, die boeken mooi ingepakt en onder de kerstboom gelegd. De volgende ochtend mochten we ze samen uitpakken bij een extra lekker ontbijtje, onder het genot van super foute kerst muziek. Dat was heel veel feest en gezelligheid voor niets.

Budget feest

Ik heb haar idee gekaapt. Al besteed ik er toch een klein beetje geld aan. Voor iedereen een boek uit de kringloopwinkel. Kosten: vier euro. Ik verzamel ze door het jaar heen en verstop ze. Het voelt een beetje alsof we zo een eigen traditie starten die lijkt op de IJslandse, waarbij mensen elkaar op kerstavond boeken cadeau doen en dan de rest van de avond alleen maar lezen. Combineer dat nu eens met Jolanda haar tip van vorig jaar. Daar kan toch geen Home Alone op tv tegen op?

Murder at Christmas
Ook een cadeau voor jullie

Mordecai Tremaine, former tobacconist and perennial lover of romance novels, has been invited to spend Christmas in the sleepy village of Sherbroome at the country retreat of one Benedict Grame. Arriving on Christmas Eve, he finds that the revelries are in full flow – but so too are tensions amongst the assortment of guests. Midnight strikes and the party-goers discover that it’s not just presents nestling under the tree…there’s a dead body too. A dead body that bears a striking resemblance to Father Christmas. With the snow falling and the suspicions flying, it’s up to Mordecai to sniff out the culprit – and prevent someone else from getting murder for Christmas. 

Vorig jaar kreeg ik deze detective van Jolanda en ik heb genoten! Daarom nu een give away, zodat iemand anders er van kan genieten rond de feestdagen.

Hoe doe je mee met deze moordachtig goede actie?
 • Laat hieronder weten dat je graag meedoet én wat je favoriete kerstverhaal is;
 • Reageer met een geldig e-mailadres zodat ik contact met je op kan nemen als je bij de loting als de gelukkige winnaar uit de bus komt;
 • Het is niet verplicht, maar ik vind het erg leuk als je deze actie met zo veel mogelijk mensen deelt, zo leren we misschien weer nieuwe lezers kennen;
 • Je kunt tot en met maandag 16 december meedoen.
 • Succes!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

 • Margriet van der Zee

  9 december 2019 at 18:29

  Leuke give away, ik maak graag een kans! Mijn favoriete kerstverhaal is A Christmas Carol van Charles Dickens, het ultieme kerstverhaal! Meisje met de zwavelstokjes vind ik ook prachtig, maar ook zo vreselijk verdrietig 😞

  Beantwoorden
 • Mariëlle

  9 december 2019 at 19:35

  Oh deze wil ik graag winnen. Ben dol op detectives, zeker zo in de winter. Mijn favoriete kerstverhalen; A Redbird Christmas van Fannie Flagg voor de cozy vibes en Holidays on Ice van David Sedaris om eens flink te lachen!

  Beantwoorden
 • hanneke161

  10 december 2019 at 21:48

  Ik doe graag mee! straks twee heerlijke lange kerstdagen helemaal voor mezelf! mijn favoriete kerstverhaal is Joost en het lantaarntje, uit een héle oude bundel van Rie van Rossum volgens mij. Mierzoet, en zó zielig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren