Pagina’s

Pakjesavond

Last minute pakjesavond tip lijst!

Sinterklaas stress? Geef gewoon een boek! De doorgewinterde boekenwurm wil toch niets liever dan nieuw leesvoer, en wie weet help je ieder ander aan een goede hobby. Gedicht er bij over de vele voordelen van lezen en klaar ben je. De beginner geef je het eerste deel van een pakkende serie, de expert maak je blij met het nieuwste boek uit die reeks. Om je op weg te helpen is hier een lijst met persoonlijke favorieten.

De testamenten – Margaret Atwood

Iedereen moet natuurlijk Het verhaal van de dienstmaagd hebben gelezen. Deze speculatieve roman van Margaret Atwood stamt al uit de jaren 80, is indringend en doodeng. Net als de tv-serie, waar al meerdere seizoenen van zijn gemaakt. En toen schreef Atwood een vervolg! Hooggespannen verwachtingen bij iedereen en de reacties op De testamenten lopen dan ook enorm uiteen. Er is stevige kritiek en er zijn lovende recensies. Maar de enige manier om het verhaal echt te beoordelen is om De testamenten zelf te lezen.

Mitford moorden en schandalen van Jessica Fellowes

Een excentrieke, adelijke familie in Engeland, dat is al vermaak op zich. In deze historische detective serie draait elk deel om een ander lid van de familie die te maken krijgt met moorden en schandalen. Het eerste deel is al in het Nederlands verschenen, in het Engels kan deel één tot en met drie al cadeau worden gegeven!

The golden tresses of the dead – Alan Bradley

Ik hoop dat ik inmiddels alle lezers van Ogma zover heb gekregen dat ze de Flavia de Luce reeks zijn gaan lezen? Een Alan Bradley fan wordt zeker gelukkig van een nieuw boek over Flavia in zijn of haar schoen. The golden tresses of the dead verscheen afgelopen jaar, is weer heerlijk en zelfs na dit tiende verhaal ben ik nog niet Flavia moe.

The darker arts – Oscar de Muriel

Nog meer leuks voor detective fans! Ook de liefhebbers van Oscar de Muriel kan je deze december verwennen, want Frey en McGray zijn terug en moeten deze keer Madame Katerina van de strop redden. Nog nooit gehoord van Nine Nails McGray en zijn verfijnde partner? Lees dan hier even verder en ren dan naar de winkel voor Strings of Murder!

Sinterklaas verlanglijst
De kunstmeisjes – Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra

Niet iedereen wordt blij van moord en mysterie. Of van fictie. Maar op een nieuwe, avontuurlijke manier kijken naar kunst? Hoe leuk is dat? De kunstmeisjes schrijven over oude en moderne kunst en de verhalen die achter de werken schuilgaan. Zo heeft iedereen ook meteen wat te bekijken en bespreken tijdens pakjesavond.

Mevrouw Breek – Kim Heijdenrijk

Biografie van een meedogenloze vrouw! Kim Heijdenrijk debuteerde met het verhaal van een onbekende man, Op zoek naar George. Haar interesse werd gewekt door een ansichtkaart geschreven door een eenzame jongen. Maar haar nieuwe boek gaat over een levensgevaarlijke psychopate, die grof verdiende aan het aangeven van Joden in de oorlog, haar echtgenoten uit de weg ruimt en haar kinderen gebruikt om haar snode plannen uit te voeren. Dit boek bewijst dat de werkelijkheid altijd enger is dan fictie.

The year of the monkey én Patti Smith

Hoewel ik alles op deze lijst fantastisch vind, maak ik het nu even persoonlijk. Ga even zitten Sint, er hoort een anecdote bij. Zoals u wel weet ben ik al jaren fan van Patti Smith. Eerst alleen van haar muziek, maar toen ik haar boeken ontdekte viel ik ook als een blok voor haar proza. Ik ben in Paradiso ooit eens heel dicht bij haar gekomen en ik stond te bibberen als zovele kindertjes dat ook doen als ze u in het echt zien. Dat ik dus pas een dag nadat zij in het American Book Center was voor een signeersessie de aankondiging van dit evenement tegen kwam, was dan ook een reden om zielig op de bank de grootste reep chocolade soldaat te maken die ik maar kon vinden. Nu is er een nieuw boek Sinterklaas! Verlanglijstmateriaal, dat snapt iedereen. Maar wie weet kunt u er ook voor zorgen dat ze nog eens zo’n signeermiddag in Nederland doet? En dat ik dan deze keer op tijd een berichtje krijg?

Wat gekkigheidjes om het lezen aangenaam te maken

Als je er nu helemaal klaar mee bent om alleen maar in boekwinkels rond te hangen, onthoud dan maar dat een echte boekenwurm ook altijd dolblij wordt van een paar extra warme sokken, een doos goede thee of een mooie boekenlegger. Gaat het zo lukken dit jaar?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren