Pagina’s

november

Doei november

November is usually such a disagreeable month…as if the year had suddenly found out that she was growing old and could do nothing but weep and fret over it. This year is growing old gracefully…just like a stately old lady who knows she can be charming even with gray hair and wrinkles. We’ve had lovely days and delicious twilights.
― L.M. Montgomery, Anne of Avonlea

November, en ik ging al vroeg in winterslaap. Ik las veel minder dan normaal, had geen zin in online aanwezigheid en van schrijven en bloggen was al helemaal geen sprake. Ik had daar geen last van hoor, het beviel me zelfs prima. Gewoon lekker bezig met een toekomstige studie regelen, Sint- en kerstvieringen voorbereiden en veel boswandelingen maken. Fijn!

Mirjam las zich wel suf in november
Oink

Al vond ze dat er niet echt een boek met kop en schouders bovenuit stak. Of een plaats verdiend in een eindejaarslijstje. Maar dat hoeft niet altijd hè. Mirjam vond Wieke Biesheuvel’s boek over haar huisdieren wel erg ontroerend. Ik vind Oink er heel lief uit zien, maar dat kan ook van de schattige prop bovenop komen 😉

Mirjam werd wel heel erg blij van:
Rinkeldekink

Martine Bijl won vorige maand postuum de NS Publieksprijs van 2019 en dat is volgens Mirjam heel erg terecht. Binnenkort vertelt ze waarom ze zo onder de indruk was van Rinkeldekink. Zijn jullie het eens met de uitslag van dit jaar? Ik las alleen Taal voor de leuk van de shortlist 2019, ik vond het weer een gezellig boek van Paulien Cornelisse.

Links en statistieken

Dat klinkt wel erg saai, links en statistieken, maar dat is het gelukkig niet.

 • Zo trakteert Hebban in december elke dag op een gratis e-book. En misschien zijn jullie al lang op de hoogte van deze toffe adventskalender die ze hebben gemaakt, maar voor iedereen die het heeft gemist is hier de link. Zo kan je 2020 straks met een fijne voorraad nieuwe boeken beginnen.
 • Cadeaukeuzestress? Check dan even de BookSpot CadeauZoeker! Maar ik heb deze week ook nog een paar goede tips voor jullie hoor, voor iedereen die op het laatste moment nog moet winkelen voor pakjesavond.
 • Ik heb een nieuwe favoriete site met Netflix tips! Misschien is dat de reden dat ik zo weinig las afgelopen maand…
 • De meest gelezen blogs van november zijn recensies van non fictie boeken! Nu lezen wij ook veel in dat genre dit jaar, maar jullie houden er blijkbaar ook wel van. Bill Bryson zijn nieuwe boek en een bundel vol biografieën over vrouwen waren favoriet.
 • Een interessante column over literatuur of muziek! Welk type ben jij?
 • Een shout out voor een nieuw Instagram account! Jolanda leest al vanaf dag één mee op Ogma, voor januari staat er ook een heel leuk gastblog van haar ingepland, en nu is ze samen met haar zoon begonnen met bookstagram recensies maken. Volg ze!
Wie heeft Zwarte golven gewonnen?
Zwarte Golven

Tijd om de winnaar van Zwarte golven bekend te maken. We trokken lootjes en het is Hanneke geworden, gefeliciteerd!

Kerstkriebels
Winterverhalen

Vooruit, ik wacht nog heel even tot de Sintfestiviteiten weer achter de rug zijn, maar daarna ga ik los met fijne kerstverhalen. Ik kreeg Skipping Christmas in een heerlijk boekenpakket van Mirjam, Jeanette Winterson is altijd goed en ik ben begonnen met voorlezen uit Lampje van Annet Schaap, dat trouwens vreselijk verdrietig begint en ons waarschijnlijk omver blaast, als ik alle Lampje fans mag geloven.

Wat is jullie favoriete kerstboek? Geniet er van in december!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

 • Jolanda

  2 december 2019 at 07:41

  Aaah, wat lief dat je ons IG-account noemt! ❤️ Jullie zijn nog steeds mijn meest favoriete bookies!
  Ook ik las wat minder in november, maar dat is soms zo. Dat Pumpkin-boek op de eerste foto……dat maakt me toch elke keer zo nieuwsgierig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren