Pagina’s

Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

When witches go riding and black cats are seen,
The moon whispers softly: ’tis near Halloween…

Is het echt al weer twee jaar geleden dat wij ‘De engste serie ooit’ ontdekten? Ik vond Het nieuwe spookhuis in de bibliotheek en dochter liep er mee weg! Inmiddels heeft ze alle delen die Tjerk Noordraven over Nera en haar monsterlijke vrienden schreef verslonden. Kun je je voorstellen hoe ze uit haar dak ging van een onverwacht recensie-exemplaar dat Moon Uitgeverij ons stuurde?

Nog even over dat spookhuis, waar ging het ook al weer over?

De vader van Nera heeft een spookhuis dat altijd veel bezoekers trok. Maar sinds kort is er een tweede spookhuis op de kermis, dat veel enger is. Het heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je afspringt…

Nera ontdekt dat deze wezens in dit spookhuis echt zijn, en dat ze zijn ontvoerd door de eigenaar van het spookhuis, Herwald de dwerg. Ze besluit haar nieuwe vrienden te redden, maar Herwald krijgt ook haar te pakken.

Leuk! Maar wat heeft dat te maken met Het boek met wonderlijke wezens die echt bestaan?

Alles! In Het nieuwe spookhuis krijgt Nera van haar grootmoeder een middeleeuws boek dat alle monster beschrijft die ooit voorkwamen, maar die tegenwoordig niemand meer kent; Het boek met wonderlijke wezens die echt bestaan. En dat boek kunnen wij nu ook lezen.

Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

Tjerk Noordraven heeft een encyclopedie geschreven met daarin alle wezens waar in de middeleeuwen iedereen van had gehoord. In alfabetische volgorde behandelt hij maar liefst 150 monsters. Een uitgebreide beschrijving van de wezens, met al hun kenmerken en een ‘schaal van levensgevaar’. Madeleine Kuijpers (te volgen op Instagram 🙂 ) maakte van elk monster een fantastische illustratie en zo is een dubbeldik boek ontstaan dat zo tot de verbeelding spreekt dat mijn dochter er elke dag in leest. Dat ze het zelfs heeft meegenomen voor een boekbespreking op school, waar het zo’n succes was dat ze bijna chagrijnig thuis kwam omdat ‘iedereen mijn boek wilde lenen en maar door bleef vragen!’

Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan
Zelfs thuis moet ze het boek delen. Ginny heeft haar familiegeschiedenis ontdekt en is duidelijk gefascineerd…
Dus ik vond dat ze er dan hier ook maar wat over moest vertellen

“Het gaat over verschillende dieren en daar wordt alles over verteld en heel uitgebreid over geschreven en getekend. Het hoort bij de serie ‘De engste serie ooit’. Dit boek is van een meisje dat het gebruikt als een wapen om de zwakheden van een monster te vinden en om het monster te verslaan.
Het mooie vind ik dat elk dier een eigen score heeft op hoe gevaarlijk het is. Bijvoorbeeld eentje met 0 kruisjes is minder spannend dan eentje met 5.
Ik heb mijn leeskring er over gedaan en iedereen vond het geweldig en vroeg waar ze het konden krijgen.”

Jullie kunnen wel raden hoe wij vandaag Halloween vieren? Met een paar extra enge pagina’s uit Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan.

Uitgeverij Moon bedankt voor dit spooky recensie-exemplaar.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren