Pagina’s

Dogfulness

Dogfulness – Mme Anne recenseert

Laatst kregen we leuke post. Nou ja, het allerliefste had ik een grote worst gekregen, maar dit was ook best leuk: het boek Dogfulness, hoe honden ons kunnen leren meer plezier te maken van Uitgeverij De Boekerij. Of het mens en ik Dogfulness wilden lezen en recenseren, vroegen ze. Tuurlijk! Wij zijn de moeilijksten niet.

Ik had het ook zelf kunnen schrijven, want ik ben een mega-expert op het gebied van dogfulness, maar daar hebben ze me dan weer niet voor gevraagd. Prima hoor, want in de tijd die het schrijven van dit boek gekost heeft, heb ik lekker kunnen chillaxen. En dat is dan ook weer heel ‘dogfull’, of zoiets. Mens en ik installeerden ons dus op de bank, uiteraard met iets lekkers erbij en begonnen te lezen. Oftewel, zij las en ik bekeek heel dogfull de binnenkant van mijn ogen. Want ik beheers deze technieken al van nature.

Jullie mensen vinden het leven nog wel eens zwaar en moeilijk, maar eerlijk gezegd valt het allemaal reuze mee. Het begint met goed voor jezelf zorgen. Doe net als ik, zorg dat je een goed mens vindt dat je regelmatig eten geeft, vaak met je gaat wandelen en als je je niet jofel voelt, met je naar de dokter gaat. Natuurlijk zijn andere dingen ook prettig, maar dit zijn toch wel de randvoorwaarden. Voldoet je mens niet aan deze voorwaarden? Wegwezen. Dit geldt niet alleen voor honden, hè?

Dogfulness

Een van de geheimen van dogfulness? Als jullie mensen goed voor ons, lieve viervoeters zorgen, dan zorgen jullie ook goed voor jullie zelf. Door vaak te wandelen, worden we allemaal fitter. Jullie hoeven dan ook niet zoveel ‘in jullie hoofd te zitten’. Gooi af en toe een bal voor ons, dat vinden we lollig. Onze nagels slijten automatisch als we genoeg wandelen en we hoeven ook niet op dieet. Zo hebben we minder kans op allerlei vervelende kwalen en hey, ook daar dus geen zorgen over. Win win situatie!

Wij honden leven altijd in het nu. Geen zorgen voor de dag van morgen en gisteren… Wat was dat ook alweer? Wees altijd positief en blij, het leven is te kort om je zorgen te maken of om boos te blijven. Zeker voor ons, wij zijn tenslotte een stuk sneller oud dan jullie. Geniet van alles en iedereen. Iedere dag. En ga op avontuur! Want iedere keer hetzelfde rondje lopen, dat is zo saai. Net als iedere dag hetzelfde eten. Boring! Noot aan het mens: morgen spaghetti ajb.

Wij zijn het liefste in goed gezelschap. Jullie dus, onze mensen. Wij houden van jullie en dat laten we ook zien. We doen niet alsof. Nee, what you see is what you get. Doe net als ons, laat mensen zien dat je van ze houdt en doe leuke dingen met ze. Dat vindt iedereen fijn. Geniet van elkaar en de tijd samen. Laat ons ook niet te lang alleen. Want we missen jullie als jullie er niet zijn. En eerlijk is eerlijk, wie maakt dat witte kastje open als jullie er niet zijn? Maar dat even terzijde.

Maarre, topboek dus. Het legt goed uit hoe wij het leven zien en wat jullie nog van ons kunnen leren. En dat is best een hoop. Dus: koop dit boek, lees het en doe alles wat erin staat. Daar wordt iedereen gelukkiger van. Echt waar. En dan gaan mens en ik nu een stukje wandelen, hoog tijd voor een beetje lichaamsbeweging. Voor haar hè? ?

Groetjes, Anne

PS: wil je helpen om het leven voor honden die het niet zo goed hebben getroffen wat meer Dogful te maken? Klik dan even naar dit bericht.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren