Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Hallo herfst: over de kinderboekenweek, herfstige muziek en moestuinen.
The way home

Hallo herfst: over de kinderboekenweek, herfstige muziek en moestuinen.

But when fall comes, kicking summer out on its treacherous ass as it always does one day sometime after the midpoint of September, it stays awhile like an old friend that you have missed. It settles in the way an old friend will settle into your favorite chair and take out his pipe and light it and then fill the afternoon with stories of places he has been and things he has done since last he saw you.
Stephen King – Salem’s Lot

De zomer is dus door de herfst onder zijn kont geschopt: wegwezen! Ik heb al weer knus zitten lezen terwijl de regen tegen de ramen zwiepte. Deken, kaarsen, thee erbij, ik houd er van. Maar er zijn ook nog van die fijne zonnige dagen, waarbij je dan niet smelt van de hitte als je er op uit gaat. Ja dit is mijn jaargetijde <3

Moord op de moestuin

Anita las Moord op de moestuin (binnenkort lees je haar recensie hier op het blog) en was zo enthousiast dat ze het boek naar mij doorstuurde. Ik nam het mee naar de moestuinen hier om de hoek, wat denk je? Geen moord te bekennen!

Minibieb op de moestuin

Een minibieb vonden we wel op de moestuin: een tuin en een bibliotheek, meer heb je niet nodig volgens Cicero. Het was een fijne zondag.

Kinderboekenweek

Over minibiebs gesproken. Mirjam nam vast een voorproefje op de Kinderboekenweek en stuurde deze boeken ‘op reis’. Reizen is dit jaar het thema van de boekenweek die aanstaande woensdag begint en tot en met 13 oktober duurt. Check vooral je lokale bibliotheek en boekwinkel om te kijken of er nog leuke activiteiten worden georganiseerd.

Kinderboekenweek

Boeken op reis sturen, zoals Mirjam deed, past natuurlijk geweldig bij het thema. Maak van je oude kinderboeken dit jaar dan ook eens een kinderzwerfboek. Check de website voor de spelregels.

Kinderpostzegels

Thematisch zijn we! Nou ja, het komt blijkbaar zo uit deze maand. Hebben jullie de kinderpostzegels gezien? Dit jaar staan er covers van vintage kinderboeken op. En mijn kind verkocht ze. Dus wat deed deze moeder…

De reuzenkraak

Doen de gewoon nog een kinderboekentip van Mirjam. De reuzenkraak is liever lui. Mocht ze voorlezen voor Dedicon!

Favorieten in de boekwinkel

Het wordt trouwens lastig om het bij kinderboeken te houden als je de boekwinkel in stapt de komende tijd. Tja, als ze zo zoetjes zitten te lezen dan moeten wij toch ook iets te doen hebben? Ik spotte meteen twee favorieten toen ik laatst een kijkje nam: Frannie Langton en het geweldige debuut van Lara Prescott.

Hallo herfstmuziek

Nog meer redenen waarom ik dol ben op de herfst? Het heeft iets kalms, iets melancholisch. De katten komen weer meer binnen bij ons liggen, lekker knuffelen. Daar wordt natuurlijk dankbaar misbruik van gemaakt….

fabulous kitty

Ik lees (nog!) meer, mag wat vaker dagdromen en luister weer naar heel andere muziek dan ik in de zomer doe. Sommige muzikanten en bands bewaar ik zelfs speciaal voor de herfst, zoals deze grote favoriet, Nick Cave natuurlijk, en ik ontdekte deze man en die valt denk ik ook onder mijn herfst regel. Hebben jullie ook seizoensgebonden muziek of literatuur?

Een verrassende wrap up!
september wrap up

Hallo Mirjam! Twaalf boeken verslonden in september? Zijn jullie al benieuwd waar we meer over gaan horen op het blog? Haar grote favoriet is Lampje, die moet ik van haar acuut op de boodschappenlijst voor de Sint zetten. Verrassing, wéér een kinderboek in de spotlight. En die Kinderboekenweek moet nog beginnen. Als jullie lezers hieronder in de comments nou eens aanvullen met nóg meer niet te missen favorieten voor kinderen (en ook stiekem een beetje voor ons), dan hoeven we ons niet te vervelen in oktober. Want waar ik normaal een stapel klaar leg voor de nieuwe maand, zie ik de komende tijd wel wat er op mijn pad komt. Leven op het randje noemen ze dat 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren