Pagina’s

Verwante Geesten Stranger Things

Verwante Geesten en onze Stranger Things obsessie

Sinds de release van Stranger Things seizoen 1:

  • Hebben we alle seizoenen minstens drie keer gezien;
  • Lieten we onze dochter van tien mee kijken;
  • Daardoor viel de genoemde dochter dagelijks de stagiair op school lastig met een nog-zoveel-nachtje-slapen-tot-seizoen-drie-van-Stranger-Things-begint-update;
  • Daar hing thuis namelijk een speciale aftelkalender voor;
  • En zingen wij tegenwoordig regelmatig de themesong van The Neverending Story op de fiets.

Voor wie de link met The Neverending Story niet begrijpt: ga Stranger Things kijken dan!

En dan nu! Een boek!

Als je dan een persbericht ontvangt met de aankondiging van een Stranger Things boek dan bedenk je je natuurlijk geen seconde. The House of Books bedankt dat jullie Verwante geesten meteen op de bus deden. Jammer dat ik niet meteen in kon beginnen…

Verwante geesten
Dochter jat tegenwoordig de boeken voor mijn neus weg…
Hawkins vóór 011

Het is 1969 en Terry Ives wil meer zijn dan alleen student. Wanneer ze hoort over een overheidsexperiment in het kleine stadje Hawkins, meldt ze zich aan als proefpersoon. Samen met een klein gezelschap andere proefpersonen wordt ze regelmatig op geheimzinnige wijze naar een afgelegen laboratorium gebracht waar dr. Martin Brenner en zijn team vreemde experimenten op hen uitvoeren. Al snel krijgt Terry een erg ongemakkelijk gevoel bij wat er gaande is in het laboratorium. Samen met de proefpersonen gaat ze op onderzoek uit. Maar het complot van dr. Brenner onthullen heeft grote gevolgen voor Terry en de mensen om haar heen.

Verwante Geesten Stranger Things
Het kindvolk knutselt tegenwoordig zelfs in Stranger Things stijl.
80s vibe

Wat de tv-serie zo origineel maakt is dat het zich in de jaren 80 afspeelt. Voor mij als 80s kid druipt de nostalgie gewoon van het scherm. Verwante geesten sluit daar naadloos bij aan doordat de stijl doet denken aan een thriller of horror boek uit de jaren 70. Een beetje dat pulp-achtige van een jonge Stephen King, Jon Saul of Dean Koontz. Gwenda Bond heeft ook hier, net als in de serie, de tijdsgeest goed gevangen. Alles speelt zich af tegen een turbulente tijd in de Amerikaanse geschiedenis; de maanlanding, de Vietnam oorlog. En het allerbelangrijkste, na het lezen van Verwante geesten weet jij wie de ouders van Eleven zijn en hoe zij aan haar krachten is gekomen.

Een meesterwerk is het zeker niet, de Netflix serie blijft écht stukken beter, maar als lekkere thriller en fijn tussendoortje is het zeker geslaagd. Gewoon leuk. Kunnen we niet een serie boeken krijgen terwijl we wachten op seizoen vier? Ik ging googlen op Stranger Things books en nu heb ik een hele lange verlanglijst.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren