Pagina’s

  • Home
  • Non Fictie Fix
  • Over scheten, drama en meditatie – Leven met wind mee – Jelle Hermus
Leven met wind mee

Over scheten, drama en meditatie – Leven met wind mee – Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd. ‘Dramaloosheid’ – zo noemt hij het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In Leven met wind mee laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met 1 simpele gewoonte die alles verandert. Na zijn succesvolle debuut ‘Steeds leuker’ gaat hij in dit praktische boek een stap verder en een laag dieper. Leer over scheten, meditatie en de kracht van innerlijke rust. En laat je meenemen op reis langs een simpeler leven vol kalmte, compassie en dolle pret. Want het leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. En zodra je leert om je eigen drama te verminderen, kun je zomaar met een wezenloze glimlach op je snoet over straat lopen. Best fijn.

Jaren geleden deed ik een cursus mindfulness (ja, ik bestudeerde een rozijn!) omdat ik zo godvergeten veel piekerde. Ik deed hele gesprekken over, vooral als ze niet goed waren gegaan. Ook bereidde ik gesprekken voor, kon daar uren mee bezig zijn. Die cursus hielp enorm, ik realiseerde me beter wat ik deed en hoe weinig nut het had. Waardoor het veel rustiger in mijn hoofd werd. Heel prettig! Door allerlei omstandigheden thuis had ik behoefte aan een opfriscursus. Leven met wind mee van Jelle Hermus kwam op het perfecte moment.

Wie is Jelle Hermus?

Hermus is oprichter van www.sochicken.nl en blogt al jaren over minimalisme en de voordelen daarvan. Je merkt dat hij blogger is, zijn schrijfstijl is duidelijk en direct en daardoor is Leven met wind mee enorm toegankelijk. Geen moeilijke woorden (gedachten zijn als scheten! ?), lekker korte hoofdstukken. Plus: aan het eind van ieder hoofdstuk een samenvatting met de ‘take aways’ van dat hoofdstuk zijn. Ideaal.

Leven met wind mee
Waar gaat het boek nu over?

In Leven met wind mee laat Hermus zien hoe gehecht we zijn aan drama en het zeuren daarover. Tegenwind op de fiets, een lange rij in de supermarkt, al die aso’s in het verkeer. Herkenbaar? Vast wel. Hij laat ook duidelijk zien hoe onzinnig we bezig zijn. Hoe weinig nut ons geklaag en gezeur heeft. Net als piekeren, trouwens. En onze gedachten.

Gedachten zijn meningen, geen feiten. Het heeft voordelen om die gedachten in stand te houden. Vinden we. Want waar moeten we het anders over hebben als we niet kunnen klagen over de buurvrouw en hondenpoep en.. Je snapt wat ik bedoel. Hoe vervelend we tegenslag of drama in ons leven ook vinden, stiekem vinden we het ook wel best lekker. Want als we ons daar niet meer mee bezig houden, waar gaat ons leven dan over?

Hoe komen we onze drama’s af?

Hoe krijgen we meer rust in ons hoofd? Mediteren, zegt Hermus. Elke dag. Of in elk geval zo vaak mogelijk. Gewoon thuis op de bank, je hoeft er niets voor aan te schaffen en je hoeft er ook niet voor naar India te reizen. Doe het, praktiseer het en je zult zien hoe dicht je bij jezelf komt. En hoe verder je weg beweegt van al het drama dat je dacht te hebben. Het gedoe.

Voor wie is dit boek?

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd was voor mij een goede opfrisser. Dankzij Jelle Hermus weet ik weer waarom ik wil mediteren en wat het me brengt. Ik ben dan ook braaf weer begonnen met mediteren en het voelt goed! Zoals ik al aangaf, Hermus’ schrijfstijl is erg prettig, nergens belerend, lekker beeldend. Heb ik nieuwe dingen gelezen? Nou, nee. Is dat erg? Vind ik niet. Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd is daardoor erg geschikt als ‘instapboek’, voor iedereen die meer wil weten over mindfulness en wat het je kan brengen. Lezen hoor! En ga mediteren. ?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren