Pagina’s

Boeken quotes

Quote koorts

Ik ben een beetje lui geweest. Van al het moois dat ik heb gelezen heb ik maar bar weinig genoteerd, en zo kan er van een maandelijkse rubriek niet meer gesproken worden. Maar het gaat om kwaliteit toch? Noteer zelf ook maar mee, want elk boek waaruit geciteerd wordt is stuk voor stuk de moeite waard!

The cement garden – Ian McEwan; waarin een broer van zijn zussen op zijn sodemieter krijgt omdat hij het raar vindt omdat het jongste broertje liever jurken draagt dan jongenskleding.

You think it’s humiliating to look like a girl, because you think it’s humiliating to be a girl.’
[..] ‘Girls can wear jeans and cut their hair short and wear shirts and boots because it’s okay to be a boy, for girls it’s like promotion. But for a boy to look like a girl is degrading, according to you, because secretly you believe that being a girl is degrading. Why else would you think it’s humiliating for Tom to wear a frock?’

Boeken quotes
Foto: Kaboompics
The sorrows of an American – Suri Hustvedt; Psycholoog Erik geeft zijn zwager informeel wat advies omdat hij zich zorgen maakt over het drankgebruik van deze gevierde auteur. De schrijvende zwager legt uit hoe hij in elkaar zit.

“Erik,” he said, “you mean well, but I’ve got a self-destructive bent, in case you hadn’t noticed, which I very much doubt, since you do this for a living, but people like me don’t go in for salvation. Crippled and crazy, we hobble towards the finish line, pen in hand.”

The bridges of Madison County – Robert James Waller; iedereen denkt natuurlijk, “oooeeeehhh love story”, maar de ideeën die Robert en Francesca bespreken in de paar dagen dat ze bij elkaar zijn, die gaan over meer dan liefde en zijn mooi en actueel.

The market kills more artistic passion than anything else. It’s a world of safety out there, for most people. They want safety, the magazines and manufaturers give them safety, give them homogeneity, give them the familiar and comfortable, don’t challenge them. Profti and subscription and the rest of that stuff dominate art. We’re all getting lashed to the great wheel of uniformity.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps; ja dit boek stond vol met oneliners die ik wil onthouden! Wat een aanrader voor iedereen die op wat voor manier dan ook met autisme te maken heeft.

Het zijn de neurotypischen die in de meerderheid zijn, en dus bepalen hoe er naar autisme gekeken wordt. Als persoon met autisme voel ik me vaak gedwongen te code switchen, te schakelen tussen twee verschillende soorten gedrag: mijn eigen en dat wat sociaal wenselijk is.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Zoals de leukste man die ik ken ( mega ass-er en gelukkig ook mijn echtgenoot) al eens zei: ‘ik doe heel normaal hoor, kan ik het helpen dat de rest van de wereld zich zo idioot gedraagt’.

De dagboeken van Cassandra Mortmain – Dodie Smith; Cassandra had mij op de eerste pagina van haar dagboek al te pakken.

Van het dak spatten druppels in de regenton naast de achterdeur. Als ik door de ramen oven het aanrecht naar buiten kijk, ziet het er daar allerbelabberdst uit. Achter de natte tuin op de binnenplaats zie ik de ingestorte muur die langs de slotgracht loopt. Daar weer achter strekken zich de drassige, omgeploegde akkers uit tot aan de loodgrijze lucht. Ik stel me voor dat alle regen van de laatste tijd goed is voor de natuur en dat de lente elk moment kan aanbreken. Ik probeer me te verbeelden dat er blaadjes aan de bomen zitten en dat er zon op de binnenplaats schijnt. Maar hoe meer groen en goud in mijn fantasie verschijnt, hoe kleurlozer de schemering lijkt.

The Time Traveller’s Wife – Audrey Niffenegger; wij moeders zijn weer mooi de pineut hè.

Think for a minute, darling: in fairy tales it’s always the children who have the fine adventures. The mothers have to stay at home and wait for the children to fly in the window.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren