Pagina’s

De avonturen van Piepmuis

De avonturen van Piepmuis – een interview met Tiara Portier

Wat blijkt? Bij mij om de hoek woont gewoon een kinderboekenschrijfster! Haar naam is Tiara Portier en ze heeft het prentenboek Piepmuis op bezoek bij Anna de koe geschreven. De avonturen van Piepmuis zijn op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en daarmee past Tiara’s boek perfect op onze duurzame dinsdag! Tiara en ik spraken aan de keukentafel, onder het genot van een veganistische koffie en een veganistisch koekje, over Piepmuis en zijn vrienden.

Tiara, vertel eens iets over jezelf, waarom heb je de verhalen van Piepmuis geschreven?

Ik ben Tiara en ik woon in het mooie Grave, met mijn man Tom, ons zoontje Riven en onze 2 rescuehonden Malibu en Diamond. In het dagelijks leven ben ik communicatieadviseur sociaal domein bij de gemeente Oss en ik ben dus ook geestelijk moeder van Piepmuis. Sinds een jaar of 5 eet ik veganistisch en we voeden Riven ook zo op. Ik wilde hem uitleggen waarom we dat doen. Daarnaast wil ik ook graag andere volwassenen en kinderen bewust of bewuster maken van de voedselindustrie. En wellicht inspireren tot het maken van andere, liefdevolle keuzes. Op een speelse manier, want ik wil niemand veroordelen.

De avonturen van Piepmuis
Foto: Studio Letterie
Wie is Piepmuis?

Piepmuis is een lief, stoer muisje en samen met zijn familie woont hij op de boerderij van Cor en Annie. Daar wonen ook Anna de koe en haar vriendinnen. Als Piepmuis op bezoek gaat bij Anna, is ze erg verdrietig. Haar pasgeboren kalfje Herman is weg. Piepmuis doet er alles aan om Anna weer blij te maken. Of hem dat lukt en hoe jij Anna en haar vriendinnen kunt helpen, lees je allemaal in het prachtige prentenboek! Piepmuis heeft trouwens nog een moeder: Niki Mens is verantwoordelijk voor de stoere en tegelijkertijd aandoenlijke tekeningen.

Je bent zelf veganistisch, is Piepmuis specifiek voor veganisten geschreven?

Nee hoor! Piepmuis wil graag bij iedereen wonen, bij vleeseters, vegetariërs, pescotariërs en veganisten. Piepmuis valt bij iedereen in de smaak. ? Zoals ik al aangaf, wil ik met Piepmuis mensen bewust maken van hun keuzes. Ik wil ook mogelijkheden laten zien om andere keuzes te maken. Want die zijn er genoeg en daarover wil ik informeren.

De avonturen van Piepmuis

Foto: Studio Letterie
Ik zei het al, je boek over Piepmuis is op een milieuvriendelijke manier gemaakt. Wat houdt dat in?

Piepmuis is met de schoonste bio-inkten van de wereld gedrukt, op 100% gerecycled papier. En dat zonder water! Daarmee is het het milieuvriendelijkste prentenboek van Nederland en misschien zelfs van de hele wereld. Dat past bij mijn missie en daar ben ik natuurlijk heel erg trots op!

Wat denk je, gaat Piepmuis nog andere avonturen beleven?

Als het aan Piepmuis en mij ligt zeker wel. We vinden het milieu heel erg belangrijk, dus misschien gaat Piepmuis daar wel iets mee doen. Zoals de plastic soep. Onze honden Malibu en Diamond redde ik zelf uit Sri Lanka, alweer zo’n 13 jaar geleden. Ook daaraan besteed ik graag aandacht. Mogelijkheden genoeg! Het zou wel heel erg tof zijn om dat samen met een sponsor te doen, dus als iemand interesse heeft? Piepmuis en ik horen het graag.

De avonturen van Piepmuis

Foto: Studio Letterie
Waar kunnen we Piepmuis en Anna kopen?

Dat kan in mijn webshop en die is te vinden op www.deavonturenvanpiepmuis.nl. Daar kun je ook de boekenlegger en de knuffel van Piepmuis vinden die allebei handgemaakt zijn van (natuurlijk!) biologisch katoen.

Bedankt Tiara! Super dat je mee wilde doen aan onze duurzame dinsdagen. Doe nog maar zo’n cappuccino!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren