Pagina’s

Miss Marple

Ik ga op vakantie en neem mee…

Miss Marple natuurlijk! En Hercule Poirot! Laatst kwam ik in de kringloop 2 omnibussen tegen van Dame Agatha, happy! Want zoveel had ik nog niet van haar gelezen. Shame on me, I know. ? Eenmaal begonnen realiseerde ik me: dit is het perfecte leesvoer voor op vakantie. Waar je ook naartoe gaat, overal is wel een geschikte Agatha Christie voor te vinden. Dus, hierbij wat inspiratie voor jullie.

Zon, zee en strand

Ga je naar een playa, costa of een andere zonovergoten bestemming? Neem dan A Caribbean Mystery mee. Perfect met een fijne cocktail, aan het zwembad of op het strand. A Caribbean Mystery speelt zich af in een all inclusive resort avant la lettre, op de West Indies en bevat de perfecte ingrediënten voor een zomerse ‘whodunit’: Miss Marple natuurlijk, een paar redelijk beschaafde moorden, niet te veel bloed, wat overspel en een enigszins hysterische hoofdpersoon. Wel goed insmeren hè?

NS Zomertour

Altijd al gedroomd van een treinreis? En dan niet van Lutjebroek naar Katwijk, maar naar echte exotische bestemmingen als Istanboel, St. Petersburg en Mongolië. Dat je dagen achter elkaar naar buiten kunt kijken naar almaar veranderende vergezichten en eten in het restauratierijtuig. M. Hercule Poirot heeft wat minder goede ervaringen met zo’n treinreis. In Murder on the Orient Express komt hij vast te zitten in de sneeuw en om de tijd te doden, lost hij ‘en passant’ een onmogelijke moord op. Nog een tip: neem je eigen toiletpapier mee. Ik spreek uit ervaring.

Miss Marple
Voor de citytripper

Citrytripje geboekt met een leuk hotelletje? Londen ofzo? Ga dan voor At Bertram’s Hotel. In dit Londense superdeluxe hotel met de meest hoogstaande service wordt een moord gepleegd die je samen met Miss Marple fijn op je hotelkamer kunt oplossen. Als je voetjes wat moe zijn van alle sights enzo. Of je er beter van gaat slapen… Misschien niet.

No vacation like a staycation?

En wat nu als je bestemming Gardenia of Balkonia is dit jaar? Ook dan heb ik de ultieme tip voor je: And then there were none. 10 onbekenden worden uitgenodigd voor een weekendje weg, naar een privé eiland. Ze hebben 1 ding met elkaar gemeen; door hun toedoen is er iemand overleden. Vooruit, ze hebben nog iets met elkaar gemeen; tijdens het weekendje weg gaan ze allemaal dood. Maar wie is toch de moordenaar? Ik bedoel maar, thuis is het toch het fijnst.

Fijne vakantie allemaal! Laat je nog even zien welk leesvoer in je koffer zit? Of op je e-reader staat?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

5 Comments

 • hanneke161

  28 juli 2019 at 11:24

  Ik las weer het nodige deze vakantie. En ik herontdekte Ellis Peeters! Ik WEET dat ik het vroeger wel gelezen heb, vond er nu 1 in een minibibliotheek – en was weer helemaal verkocht. Detective, en Middeleeuwen, en religie: my cuyp of tea!!!

  Beantwoorden
 • Wieneke

  28 juli 2019 at 13:13

  Ik heb iets met IJslandse crimi-auteurs zoals Arnaldur Indridason. Net gelezen: ‘Vortex’ van Yrsa Sigurdardottir. ‘DNA’ van zelfde auteur staat al klaar op de e-reader.
  Alle Engelstalige Agatha Christie boeken heb ik jaren geleden al verzameld. Veel boeken inmiddels weggedaan, maar deze speciale verzameling blijft bij mij.
  .

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren