Pagina’s

To be read juli

Bulldogs, boeken en… nog meer boeken, duh!

Elvish singing is not a thing to miss, in June under the stars, not if you care for such things.
J.R.R. Tolkien, The Hobbit, or There and Back Again

It’s a wra…

‘Genoeg over boeken, meer over mij!’ dacht Anne. Nou dat mag hoor, haar veelbewogen verhaal werd tenslotte ook het meest gelezen in juni. Anne bedankt voor de hoge leescijfers op Ogma. Lees hier Anne’s blog nog een keer terug, enne; #sharingiscaring & #adoptdontshop 😉

Die eerste keer

Het is jullie misschien wel eens opgevallen dat we het soms over Agatha Christie hebben? Een kleine spoiler, we gaan dat in de toekomst gewoon weer doen. Agaath rules. Ik was dan ook verbaasd toen ik deze Instagram post van een trouwe Ogma lezeres zag die voor het eerst een boek van Agatha Christie had gelezen. Maar, ik vind het ook erg leuk! Want het is natuurlijk hartstikke tof om helemaal blanco aan zo’n omvangrijk oeuvre te beginnen. En dan te ontdekken dat je het geweldig vindt en nog jarenlang vooruit kunt. Voor het eerst weer Harry Potter lezen, ik zou er gerust drie tenen of vingers voor geven denk ik. 🙂 Ja, of je begint eindelijk aan die hype waar iedereen het al jaren over hebt en dan denk je, mwah… Da’s ook balen.

Heb jij dit onlangs meegemaakt? Voor het eerst de Millenium trilogie gelezen? Harry Potter, iets van Agatha Christie of die ene hele bekende klassieker waar iedereen dol op is. Kortom een “boek eerste keer”. Vind je het leuk om er een gastblog over te schrijven? Mail dan naar contact@ogma.nu!

Strandlezen <3
Lezen op het strand

Mirjam ging er even tussen uit. Hond mee, boek mee, lekker uitwaaien en afkoelen aan het water. Heerlijk toch? De leesvreugde werd helaas verstoord door een paar dames die in de veronderstelling waren dat ze dringend behoefte had aan gezelschap. Durven jullie iemand met een boek te storen? En wat doen jullie met iemand die je leessessie onderbreekt? Ik heb Mirjam trouwens het IK-HAAT-MENSEN shirt van Rumag aangeraden 😉

Link party
 • Waarom wij boeken die we niet leuk vinden niet meer uitlezen. Ooit gaan we dood!
 • Toffe kinderpostzegels volgend jaar. Maar een klein puntje van kritiek; waar is Joop ter Heul? Kom op hè, daar had best een meidenboek bij gepast. Of we doen volgend jaar een meideneditie. Welke boeken willen jullie dan op een postzegel?
 • Als Instagram hebt dan volg je het hele Ogma team natuurlijk. En Anne & Max! Maar welke bookstagrammers zijn er nog meer leuk om te volgen? In dit blog staan er een paar hele mooie op een rijtje, klik maar op volg, volg, volg.
 • Juni was Pride Month, en daar zijn we helemaal fan van! Ik was het alleen vergeten in mijn planning 😉 Daarom hier een link naar een site die wél een mooie lijst met queer literatuur heeft gemaakt. Enjoy!
 • Zullen we er deze maand een heuse link party van maken? Heb je zelf een blog, ergens iets opvallends gelezen, of heb je een website bij een boek waarvan je vindt dat iedereen het moet lezen, gooi maar in de comments.
Toch nog een wrap up
wrap up juni

Gelukkig wilde Madame de spotlight toch nog delen met de stapel boeken die Mirjam in juni weg tikte. Our hidden lives, remarkables diaries of post-war Britain ziet er interessant uit! En op het moment heb ik wel erg zin in een Holiday of a Lifetime. Maar volgens Mirjam moeten we allemaal Frank Derrick lezen.

Lezen op het strand
Van je collega’s moet je het hebben

Mirjam raadt The Time Traveler’s Wife al jaren aan. Ik las het deze maand uit en ben verkocht, nu wil Jolanda ook. Kijk wat ze heeft klaargelegd voor juli! Evenals Oscar Wilde in de rol van detective. Een heerlijke serie om koele dandy drankjes bij weg te slurpen op zwoele zomeravonden.

The time travelers's wife
Spuit elf

Ik zocht uit wat ik in juli wil lezen en als een ware spuit elf ga ik dan, nu de halve wereld al weet whodunit, mij ook aan Gone Girl wagen. Sharp Objects vond ik fan-tas-tisch. Dark places, oh wauw…. Ja, Gone Girl gaat bovenop de stapel! Ik vermoed trouwens dat ik ook de enige ben die nog niks van Elizabeth Jane Howard heeft gelezen? (en de boekenblogger-van-het-jaar-award gaat naar….)

To be read juli

Vertel! Welke boeken hebben jullie klaar gelegd voor de zomer? Dat ie maar lang mag duren, met extra veel leestijd 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

 • Jolanda

  1 juli 2019 at 08:07

  Oh ja, ja, jaaah…..ik ga jullie mailen. Deze week nog! We hadden even een gevalletje ‘hectisch’ hier in de family. Maar…..alles is weer in rustiger vaarwater nu. Dus de mail komt er aan! 😊

  Beantwoorden
  • Ogma

   1 juli 2019 at 08:50

   Nog twee weken dan begint hier de schoolvakantie, wij weten alles van hectisch! Geen haast hoor 😘 Fijn dat je weer even kunt bijkomen. ~Tineke

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren