Pagina’s

Verlichting Stephen King

Verlichting – Stephen King

Het bijzondere aan Stephen King is dat hij mij na al die jaren nog steeds kan verrassen. Ten eerste met de frequentie waarmee hij verhalen en dikke boeken blijft produceren. Zo plofte Verlichting zomaar van The House of Books cadeau door de brievenbus. Bedankt! Ik wist niet eens dat deze novelle er aan zat te komen.

Het is een kort verhaal, over Scott Carey, die merkt dat hij elke dag gewicht verliest, maar dat hij er hetzelfde uit blijft zien. Zijn riem hoeft niet strakker, en of hij nu mét of zónder kleding op de weegschaal gaat staan, het heeft geen invloed op de cijfers. Hij neemt zijn vriend en huisarts in vertrouwen en samen proberen ze dit mysterie te doorgronden, maar een oorzaak of oplossing kunnen ze niet vinden. Het enige dat ze kunnen raden is een zeer bizar toekomstbeeld.

Bonje met de buren

Ondertussen heeft Scott ook wat gedoe met zijn nieuwe buren. Het lesbische stel is nieuw in de stad en heeft met heel veel vooroordelen te kampen, dat hun pas geopende restaurant geen goed doet. Scott besluit daarbij te helpen en zijn mysterieuze aandoening lijkt daarbij van pas te komen.

Verlichting Stephen King

En zo kom ik bij verrassing nummer twee. Want wat een wonderlijk lief en ontroerend verhaal is Verlichting. Durf ik te zeggen, bijna een feel good boek met een klein unhappy einde? Scott is een man die zich bewust wordt van zijn tekortkomingen en nog wat wil maken van zijn leven. Hij wil dat mensen aardig zijn voor elkaar en doet daar ook wat aan! Dit was een uur lang genieten, ontspannen en wegdromen. Doet het er toe wat er nou precies aan de hand is met dat gewicht van hem? Nope. Ik wil alleen maar dat er meer mensen als Scott zijn.

Smaakt naar meer

Inmiddels heb ik een tweetal dikke verhalenbundels van Stephen King opgeduikeld en binnen handbereik gelegd. Een zomer vol verrassingen en terugblikken, dat lijkt me wel wat.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren