Pagina’s

Miss Anne

Miss Anne – the bestest bulldog ever

“Wat een rare naam voor een hond, Anne!” En bedankt. Altijd leuk, van die mensen die zich met andermans zaken bemoeien. Vooral als hun eigen hond Laura heet. Waargebeurd, lieve mensen. Mochten jullie je afvragen hoe Anne aan haar naam gekomen is: geen idee. Zo heette ze in het asiel. Ik had haar natuurlijk een andere naam kunnen geven, alleen wist ik er geen. En tegen de tijd dat ik er wel een wist, luisterde ze naar Anne. Een beetje dan. 😉

Eigenwijs?

Ja, ik weet dat Franse bulldoggen de reputatie hebben eigenwijs te zijn. Maar dat klopt niet. Aldus dit eigenwijze baasje! Toen ik Anne kreeg, kende ze geen commando’s. Ik weet niet veel van haar achtergrond, maar haar vorige eigenaren hebben beslist niet veel tijd in haar geïnvesteerd. En dus gingen wij op gehoorzaamheidscursus. Na een tijdje kwam ik erachter dat zo’n cursus niet voor honden is. Welnee. Die is voor den mensch.

Want de mens vindt dat z’n hond van alles mot doen en vooral mot laten. Maar het is dan wel handig als dat mens die hond een beetje snapt. Zodat je weet hoe je van jouw kant moet communiceren en hoe je je duidelijk kunt uitdrukken. Na nog wat langer kwam ik erachter dat Anne meestal beter dan ik begreep wat er gedaan moest worden. En dat echt wel wilde doen. Als het niet goed ging, was dat mijn probleem. Want ik had niet altijd (meestal dus) geen tijd of zin