Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • In mei: ijs, vuur, schoolreisjes, workshops en veel te veel boeken
Leesstapel juni

In mei: ijs, vuur, schoolreisjes, workshops en veel te veel boeken

And after winter folweth grene May.
Geoffrey Chaucer

Om maar met de wrap up in huis te vallen, Mirjam las weer een indrukwekkende stapel boeken en inspireerde met één boek in het bijzonder iedereen om vooral creatief te blijven, ook als er banden moeten worden verwisseld, je huis een poetsbeurt kan gebruiken, je collega’s verwachten dat je ook op je werk nog wat doet en je social media maar blijft piepen. Samen met Voor liefde zie de letter L, was Keep Going dan ook haar favoriete boek van de maand.

wrap up mei
Juf gaat op schoolreisje en neemt mee naar huis…
Bookhaul schoolreisje

Ja nu snap ik wel waarom Jolanda het weekend voor het schoolreisje naar Engeland een weggeefmarkt heeft georganiseerd. Ze wilde ruimte maken voor een historische bookhaul van jewelste. Dan zeggen ze dat pubers niet los zijn vertrouwd met hun zakgeld, maar die juffen kunnen er ook wat van zeg.

Goed nieuws!
Vervolg The Time Traveller's Wife

Dit jaar kon al niet meer stuk omdat Margaret Atwood met een vervolg op The Handmaid’s Tale komt (vind ik dan), maar Mirjam vertelde met deze foto dat er ook wordt gewerkt aan een sequel op The Time Traveller’s Wife! Wie is er blij?

The Iron Throne, dat was me wat
Finale Game of Thrones

Ik begon jaren geleden al aan de boeken, daarna volgde met veel plezier de serie en toen voelde ik na vijftien jaar emotionele investering gewoon de behoefte om een foto te nemen van een historisch moment; de finale van het laatste seizoen. I’m not weird, I’m special edition. We bleven wat ontgoochelt achter trouwens en zijn inmiddels nóg meer toe aan een volgend boek van George.

Even opscheppen met de best gelezen blog op Ogma deze maand
 • Clementine sprak (uiteraard) bijzonder tot jullie verbeelding. Nog niet gelezen? Doen! Eerst het blog, en dan het boek, en dan iedereen er over vertellen.
 • Scandinavische thrillers zijn mijn not-so-guilty-pleasure. Camilla Läckberg vind ik een van de leukere schrijfsters. Haar nieuwste boek Gouden Kooi, vonden jullie ook interessant denk ik, er kwamen veel kijkers op af 😉
 • Mirjam gaat als een speer met haar non fictie project! Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks heb ik op mijn lijst gezet, dat klinkt als een indrukwekkend verhaal.
 • Quoterdequote, jullie houden dus wel van citaten? Denk je nu, ‘dat kan ik ook! Ik lees zo vaak verfrissende, grappige, ontroerende, huiveringwekkende of fantasierijke stukken die ik met iedereen wil delen’, stuur dan je gastblog naar contact@ogma.nu.
Anita liet op Instagram het stomste boek van mei zien
De IJstweeling

Wat mankeerde er dan aan? “Als de spanning opgeroepen moet worden door zinnen in de trant van ‘zei ze dat nou echt? Ach ik zal het me wel verbeeld hebben’, dan haak ik af. En misschien vond ik stiekem de tweelingmoeder ook niet erg realistisch. Oh ja, ik heb het einde toch nog gelezen en het was precies zoals ik dacht. Geen slecht einde maar je kon de tussenliggende 200 pagina’s dus gewoon overslaan” Oei! Ik sla ook maar over dan. Wie las IJstweeling en denkt er helemaal anders over? Laat het weten, horen we ook graag.

Op de rest van het web was er ook wat te beleven in mei
 • Er is een nieuwe website waar je minibibliotheken kunt zoeken bij jou in de buurt. Klik hier en ga er op uit!
 • Het was moederdag in mei en Jolanda Pikkaart maakte een lijst met bijzondere boeken voor en over moeders. Die kun je de rest van het jaar ook lezen hè, niet alleen op moederdag 😉
 • Een super blog van Anita, want minder is helemaal niet erg! Ik wil heel veel minder! (Nou ja, over boeken en de tuin moeten we het nog even hebben hoor.)
 • Red de bij! Ik zag een prachtig boek voorbij komen op Wereldbijendag waarin je alles kunt leren over bijen en hoe ze te redden. Via deze link kun je een gratis actiepakket aanvragen met bloemzaden zodat je de bij deze zomer al een beetje kunt bijvoeren.
En juni?
Workshop autobiografisch schrijven

Je zou komende maand een leuke workshop kunnen plannen op een creatieve locatie. Bij collega Jolanda kun je gaan Autobiografisch schrijven in een kunstgalerie. Check de site voor alle details, de eerstvolgende datum is 22 juni.
En daar in de buurt is ook het Groninger Museum, waar kortgeleden de tentoonstelling Strijd! werd geopend, over 100 jaar vrouwenkiesrecht. Ik hoop er snel aan toe te komen, wie is er al geweest?

Leesstapel juni

Mijn leesvoer voor juni lonkt. De tuin ook. Ik hoop de twee elke dag te kunnen combineren. Ik ben al begonnen in Eline, mooie historische roman die zich grotendeels bij mij om de hoek afspeelt. Mijn moeder bracht haar boek naar mij in plaats van terug naar de bibliotheek; ‘zooo spannend, deze moet je lezen!’ En die tijdsreizigersvrouw moet ik dan ook maar eens lezen als er een vervolg aan komt hè.

TBR juni

En Jolanda? Die krijgt het nog druk na haar shopping spree. Juni heeft bij haar een middeleeuws tintje.

Vertel, wat was het leukste wat jij in mei las en heb je al iets klaargelegd voor juni?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren