Pagina’s

Quoterdequote

Ook al staat het internet vol met citaten (zweverige, inspirerende, hilarische, onjuiste) we blijven er op ons bescheiden boekenblog maar meer zoeken. Want als je eenmaal bent begonnen met het noteren (of fotograferen) van de woorden die je raken en waar je om moet lachen dan kan je dus blijkbaar niet meer stoppen. Ik niet tenminste. En ik kreeg er ook nog eens eentje toegestuurd van een lezer deze keer, mooi opgemaakt en wel. Dus lees snel verder en laat weten welke jij deze keer gaat onthouden.

Kaboompix

Uit Moranifesto van Caitlin Moran, over wat lezen met je doet. En het is precies wat het met mij doet. Wie herkent zich hier nog meer in? Meer over Moran lees je hier.

With a book, you are the landscape, the sets, the snow, the hero, the kiss – you are the mathematical calculation that plots the trajectory of the blazing, chrashing zeppelin. You – pale, punchable reader – are terraforming whole worlds in your head, which will remain with you until the day you die. These books are as much a part of you as your guts, and your bone. And when your guts fail and your bones break, Narnia, or Jamaica Inn, or Gormenghast will still be there: as pin-sharp and bright as the day you first imagined them – hiding under the bedclothes, sitting on the bus. Exhausted on a rainy day, weeping over the death of someone you never met, and who was nothing more than words until you transfused them with your time, and your love, and the imagination you constantly dismiss as “just being a bit of a bookworm.”

Uit A lesson in secrets van Jacqueline Winspear. Wat een knusheid, ik kreeg er spontaan trek van in iets warms en simpels en voedzaams. Meer over Maisie Dobbs lees je hier.

Maisie guessed that Sandra would be grateful for supper, so had prepared a hot soup with vegetables and pig’s knuckle, and brought home a loaf of crusty bread, which she would serve with a rich slab of cheddar.

Emily Dickinson

Machteld, van Studio Mach, stuurde me deze mooie illustratie. Mooi hè? Volg je haar al op Instagram?

Uit Is it just me? van Miranda Hart. Soms denk ik dat Miranda precies weet hoe mijn leven er uit ziet…

I absolutely adore the eating of the food. It’s just the awful boing, frightening putting together of it that makes me want to shove my own fists in my mouth. It’s a lovely idea: follow the recipe and you’ll end up with something exactly like the pretty picture in the book, only even more delicious. But the reality’s rather different. Within fifteen minutes of embaring on a dish I generally find myself in tears in the middle of what appears to be a bombsite, looking like a mentally unstable art teacher in a butter-splattered apron, wondering a) just how I am suposed to get hold of a thimble and a half of FairTrade hazelnut oil (why is there always the one impossible-to-find recipe ingredient? Sesame paste, anyone?) and b) just how I managed to get flour through two closed doors onto the living oom curtains, when I don’t recall having used any flour and oh-this-is-terible-let’s-just-go-out-and-get-a-Wagamam’s-and-to-hell-with-the-cost, dammit.

Uit Ketchup Clouds van Annabel Pitcher. Als ze beelden ziet van haar grootouders die samen dansen toen ze jong waren en heel erg verliefd.

It wasn’t just dancing. It was living. Really living, like imagine the width of a moment rather than the length, and two people determined to fill every last millimeter of it.

Las jij ook iets dat je is bij gebleven? We horen het graag.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren