Pagina’s

Camilla Lackberg Gouden Kooi

Gouden Kooi – Camilla Läckberg

The House of Books had geen beter moment uit kunnen zoeken om mij de nieuwe Camilla Läckberg toe sturen. Ik zat laatst namelijk vijf dagen zonder internet en televisie. Zonder enige afleiding las ik in een paar uur Gouden Kooi achter elkaar uit. Zalig!

Gouden Kooi

Faye lijkt het perfect voor elkaar te hebben met haar knappe, rijke man en hun heerlijke dochter. Ze wonen in prachtig appartement en het bedrijf van Jack is winstgevend en blijft maar groeien. Dat het concept en de uitvoering van dat succesvolle bedrijf eigenlijk aan Faye te danken is, terwijl Jack die eer opstrijkt, dat geeft niets. Door haar ambities op te geven heeft ze het immers nu zelf ook zo goed. Dat Jack vrijwel voortdurend commentaar heeft op haar uiterlijk en de manier waarop zij het huishouden runt is vast ook maar tijdelijk. Die arme man werkt ook zo hard, het komt zeker door de stress.

Revenge

Het meest voorspelbare aan dit verhaal is natuurlijk dat Faye keihard wordt gedumpt. En ook keihard wraak neemt. Want van het onderdanige huisvrouwtje is al snel weinig meer te bespeuren. Faye blijkt in staat tot duistere daden en het is niet de eerste keer dat ze tot genadeloze acties is over gegaan om weer controle te krijgen over haar leven.

Camilla Lackberg Gouden Kooi
Don’t get mad, get everything

Wie zei ook al weer ‘Don’t get mad, get everything’ toen het over haar scheiding ging? Ik moest er meteen aan denken toen ik Gouden Kooi uit had. Volgens mij ging het ook om minstens zo’n onaangename ex-echtgenoot als in dit boek. Het woord narcissist is Jack namelijk op het lijf geschreven. Al vond ik Faye ook niet bepaald mentaal in balans. Pijnlijk is het om te lezen hoe zij van een ambitieuze studente met grote plannen verandert in een onderworpen vrouw die haar foute man goed praat, om vervolgens weer om te slaan in een soort van engel des wrake.

Heel fout (van mij)

Gouden Kooi heeft alles wat een goede thriller moet hebben om het zo in één keer weg te kunnen bingen. Raaaarrggghhhh, ik wil doorlezuh! Flashbacks, flashforwards, die opbouw waardoor je toch maar door blijft gaan en ook best wel een goed verhaal ja. Daarom vind ik het ook een beetje fout van mezelf dat ik toch stiekem de Fjallbäcka mensen een beetje mis. Dat ligt aan mij hoor, ik vind Erica en Patrick gewoon te lief 😉 Verder was ik trouwens stomverbaasd dat deze mensen in zo’n korte tijd zo veel geld kunnen verdienen met hun business plannen. Ik heb daar waarschijnlijk een te modaal brein voor? Geeft ook niks, het is immers maar fictie! En verdomd leuke ook nog eens. Gouden Kooi is prima leesvoer voor de zomer. Pak dus maar vast in voor je vakantie.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren