Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Stapels boeken, spannende ontmoetingen, heel lang vakantie en een vintage start van de nieuwe maand
wrapup april

Stapels boeken, spannende ontmoetingen, heel lang vakantie en een vintage start van de nieuwe maand

Een overzicht van april terwijl we al bijna over de helft van mei zijn, wat is dat nou weer? Wel, ik besloot het vintage thema eens nauwkeurig door te voeren en trakteerde mijn gezin op een extra lang internet- en televisieloze weekend. Het valt niet mee, een andere provider regelen, oeps.
Maar zalig toch zo’n entertainment retraite? Opeens moesten we weer moeite doen om een film te kijken; dvd opsnorren, klepje open, klepje dicht, menu afspelen, etc. Een cd uitzoeken, of gewoon genieten van de stilte. Ik las zes boeken uit in vijf dagen.

Het valt alleen des te meer op hoeveel we inmiddels online leven. Want een paar dagen back to the future was heerlijk, maar ik was toch wel blij dat ik nog een paar mbtjes op mijn telefoon had staan om wat bankzaken te kunnen doen. Ja en dat bloggen hè, ik zat op hete kolen mensen!

Maar april dus. In heel veel foto’s! (Want leuk, toch?)
meet and greet John Boyne

Als dat geen blije John Boyne is! Ja, je ontmoet natuurlijk niet elke dag zo’n knappe blogger hè. Mirjam ziet er ook best blij uit. Heb je haar recensie al gelezen van zijn nieuwe boek? Het thema past eigenlijk best goed bij deze fanpic 😉

Annemarie Haverkamp

En Annemarie Haverkamp had ook mazzel vorige maand! Mijam bracht ook haar een bezoek.

Annemarie Haverkamp

En maakte deze geweldige foto van haar boek De achtste dag. Heeft iemand het al gelezen?

bloedprikken is niet eng

Maar wij komen ook wel eens ergens. Ook al was het dan geen lezing, maar een open dag van een ziekenhuis. Alwaar dochter de tent maar heeft overgenomen.

de dokter komt zo bij u

En ik thuis ook nog even onder handen ben genomen. U begrijpt dat ik volkomen genezen ben van elke denkbare kwaal.

The seven deaths of Evelyn Hardcastle

De meningen zijn verdeeld over The seven deaths of Evelyn Hardcastle, maar na Mirjam haar oordeel wil ik nu ook! Lekker kontje Anne. Anne had best een enerverende maand, op haar Instagram account kun je haar avonturen volgen.

The Nightcircus

Hier ga ik het binnenkort nog over hebben. Dochter ging naar het zwembad, ik ging op het terras “oppassen” en nam een boek mee. Een nieuw boek. En dat boek bleek saai!!! Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat je beter een saai boek bij je kunt hebben dan geen boek, maar dat een e-reader niet te verslaan is in deze situaties. Een welgemeend excuus aan iedereen die ik per Whatsapp lastig heb gevallen die middag om mijzelf toch bezig te houden.

Minibieb

Ik vond een nieuwe minibieb! Gelukkig maar, want we gingen naar de kinderboerderij. We waren totaal gaar van twee weken vakantie met de kinderen thuis en het was de bedoeling dat zij gingen spelen en wij gingen lezen. Vergeet de man zijn boek. Lekker onnozel. Maar hoera voor deze kast die er vlak om de hoek te vinden was. Uiteraard ging dat spelen/lezen plan uiteindelijk niet door wegens hels kabaal en kinderen die hele andere plannen hadden…

Minibieb in een Pipowagen

Ondertussen in een Pipowagen aan de andere kant van het land. Mirjam wandelde met aanhang naar een oude, bekende minibieb en zo te zien werd daar veel leuks gevonden!

We moeten het even over Baantjer hebben

Voor veel lezers heeft Baantjes toch wel een speciaal plekje in hun boekenhart. Zo kreeg manlief een flink aantal delen uit de serie cadeau van zijn oma toen hij jong was en heeft hij er zo mooie herinneringen aan. Mirjam vertelde ook al eens over haar band met Baantjer, en ging dus ook de nieuwe film kijken! Wie heeft hem ook gezien? Ook leuk, een Baantjer dag er van maken, je kunt namelijk Café Lowietje bezoeken. Blogster Veronique maakte een erg leuk verslag van haar ontmoeting met de kruk van.

Baantjer de film
Link party!

Deze maand hebben we zo veel links naar interessante, lezenswaardige blogs en sites voor jullie verzameld. Echt even gaan kijken hoor!

Stapels boeken
wrapup april

En omdat we zo van stapels boeken houden hier nog al het moois dat Mirjam in april las. Wat een weelde. Lees vooral ook de recensie van Clementine nog even terug. Tof boek!
Mijn selectie voor mei heb ik ook al gemaakt, met welke zal ik beginnen?

to be read mei

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

2 Comments

  • Ogma

   13 mei 2019 at 10:42

   Is ook wat, stond je reactie in de spam! Maar inmiddels heb ik het parelmeisje uit. Was best vermakelijk, maar ook niet meer dan dat. Het voelde eens beetje alsof ze een verplicht nummertje moest schrijven. Van Falling Angels was ik helemaal ondersteboven dus ze kan het wel ;). Gelukkig staat De Onschuld nog ongelezen in mijn kast en dat is volgens jou wél een topper toch?

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren