Pagina’s

Michelle Obama

Mijn verhaal – Michelle Obama

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in het Witte Huis in die 8 gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.


5 sterren

“Dit moet je lezen!” Aldus de boy friend. Maar ik had geen zin. Want ik had nog plenty boeken in mijn boekenkast en, nog belangrijker, ik houd niet van politieke biografieen. Ik vind ze saai, veel te dik, en de juicy details, hetgene wat je echt wil weten, dat vertelt de schrijver dan weer niet. Vanwege privacy enzo. En toen kwam de buzz op social media op gang. Overal waar ik ‘Becoming’ (veel betere titel dan de Nederlandse vertaling btw) van Michelle Obama tegenkwam, werd het de hemel ingeprezen. Maximum aantal sterren en dergelijke. Dus ik werd toch wel nieuwsgierig.

Michelle Obama

Black History Month

Ik wist het goed te verkopen ten opzichte van mezelf. Februari was Black History Month en ik heb dit jaar mijn nonfictieproject. Dus dat paste perfect. Aan de meer dan 20 nonfictieboeken die ik inmiddels in mijn kast heb staan, dacht ik even niet. Waren het er trouwens niet minder in het begin? Jep. Ik ben weer naar de kringloop geweest. Maar goed. Michelle dus toch maar gedownload.


Michelle Robinson

Ik las bewust geen andere blogs over ‘Becoming’, want ik wilde Michelle Obama’s verhaal graag met een open mind lezen. In eerste instantie was ik niet enorm onder de indruk. Het is goed geschreven en het leest lekker weg, dat wel. Maar bijzonder vond ik het verhaal niet. ‘Becoming’ is het levensverhaal van een donker meisje dat het ondanks haar arme komaf toch heel ver schopt. Knap gedaan, absoluut, maar de poeha eromheen snapte ik niet.


Michelle Obama

Totdat ik verder las, over de verhalen van de Obama’s tijdens de campagne. Waar je in andere politieke biografieen pagina’s lang met allerlei saaie politieke verhalen moet doorakkeren, op zoek naar een beetje ‘human interest’, werd Michelle Obama’s verhaal tijdens dat deel juist interessanter! Ze komt heel openhartig over, ze vertelt hoe haar leven overgenomen werd door de politieke ambities van haar man. Als het aan de introverte Michelle had gelegen, waren ze nooit in het Witte Huis beland, ook daar is ze open in. Die openheid vond ik erg verfrissend.


Haar verhaal

Wil je meer weten over het leven in het Witte Huis? De positieve, de negatieve en de bizarre kanten, je leest het in ‘Becoming’. Zo mag de ‘First Family’ pas naar buiten als hun bewaking het goedgekeurd heeft. De kinderen mogen niet in andermans auto meerijden. Elizabeth II mag niet aangeraakt worden. Dat deed Michelle dus wel, faux pas! Michelle Obama vond het hele politieke circus niet echt fijn, daar is ze duidelijk in. Het is echt haar kant van het verhaal en door haar openheid en prettige schrijfstijl is ‘Becoming’ beslist interessant, maar een hype waard? Wat mij betreft niet.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren