Pagina’s

Het verhaal van de reuzenschildpad

Het verhaal van de reuzenschildpad

Zijn bij jullie de insectenplaatjes (en daarvoor dinoplaatjes, dierenplaatjes enzovoorts) niet aan te slepen? Lees dan vooral even door voor de kinder-dieren-non-fictie-leestip van de maand.

Het verhaal van de reuzenschildpad is namelijk een geïllustreerde versie van de evolutietheorie van Charles Darwin. Het boek vertelt over de belangrijkste principes uit de theorie van Darwin; hoe soorten zich door de jaren heen hebben aangepast aan hun omgeving, hoe dat werkt. Maar ook wie die Charles Darwin nou eigenlijk was en hoe hij zijn theorie heeft ontwikkeld.

Sabina Radeva

Al die kennis gebracht door middel van illustraties. Wie bedenkt zoiets? Een bioloog met een passie voor grafisch design; Sabina Radeva. Na het behalen van haar graad in moleculaire biologie in 2008 ging zij uiteindelijk toch verder als illustratrice. En met die achtergrond is het niet verwonderlijk dat ze haar inspiratie grotendeels uit de wetenschap en natuur haalt. Het verhaal van de reuzenschildpad kon ze maken dankzij een Kickstarter actie. Ik houd daar van, als mensen willen helpen bij het maken van mooie dingen.

Plezier voor iedereen

Met twee meiden in huis die liever naar Freek Vonk zijn avonturen in de jungle kijken dan naar Cartoon Network, is Het verhaal van de reuzenschildpad natuurlijk een favoriet. De evolutietheorie is de dames niet vreemd dankzij alles wat ze er al over hebben gekeken en gelezen, en dat helpt wel bij het (voor)lezen van dit boek. Zonder deze voorkennis zou mijn dochter van er 5 iets te jong voor zijn geweest. Ook al ziet het er uit als een prachtig prentenboek, het is meer gericht op kinderen vanaf een jaar of 8 dan op kleuters.

Toch hebben wij er met zijn állen van genoten. En dat kwam met name door de geweldige illustraties. Ik ben sowieso een pluisje als het om mooie tekeningen gaat, en laat Het verhaal van de reuzenschildpad nou een lust voor het oog zijn. Ik ga dus mijn keel smeren en me klaar maken voor nog heel veel rondjes voorlezen over pony’s met strepen, staartbotjes bij mensen en natuurlijk reuzenschildpadden.

Je kunt Sabina Radeva ook volgen op Instagram, nog een leuke laatste tip 😉
Uitgeverij Van Goor bedankt voor het recensie-exemplaar.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren