Pagina’s

Wrap up maart

Koeien, carnaval en meer leuks

Maart had wat mij betreft een soundtrack. Met één nummer in het bijzonder op repeat; Where is my mind van The Pixies. (Zet hem terwijl je leest lekker heel hard aan.) Als ik iets niet op schrift voor mijn neus had liggen dan vergat ik het gewoon. Nieuw verschenen blogs delen, wakker worden, gymspullen voor de dames inpakken, eten koken, de Boekenweek.

Gelukkig, er was hulp. Mijn kinderen maakten me elke ochtend wakker. Heel! Erg! Vroeg! Jolanda nam me mee naar een lezing van Aaf Brandt Corstius en Anita deelde op de valreep nog een leuk Boekenweek thema gericht bericht op Facebook. Ik schreef zelf wat op hier en daar. Kan ik toch nog wat leuks met jullie delen over maart 😉

carnaval

Maart begon zo uitbundig met Carnaval, of we dat in april gaan evenaren… Anne looks fabulous! Ze kan zo in mijn nieuwe favoriete Netflix show; The Queer Eye 😉 De vraag die mij mij opkomt is op dit hondje de volgende dag ook een kater heeft gehad? Je kunt haar trouwens volgen hè, ze heeft een eigen Instagram account!

Gewoon wat willekeurige berichten van het internet
  • Kennen jullie Simone nog? Zij heeft ook een tijdje geblogd voor Ogma en nu is ze na een lange pauze weer volop terug met haar nieuwe blog Gewoon Simone. Ga eens langs zou ik zeggen.
  • Op mijn to do lijst voor het weekend; Boursin maken. Collega Anita deelde een recept dat enorm smakelijk klinkt.
  • Dankzij Martine wil ik nu heel snel 100 jaar eenzaamheid lezen. Wauw, wat is zij enthousiast!
  • Maar naast een fijn blog over een mooi boek, schreef ze ook een bericht dat dringend gedeeld moet worden. Wie doet er mee?
  • Wij zijn niet het enige blog dat boekentips uitdeelt hè ;). Dankzij deze recensie en deze ook heb ik weer wat op mijn wenslijstje staan.

Grumpy cat

Anne stuurde een cadeautje. Je ziet, onze eigen Grumpy Cat nam het met gepaste vreugde in ontvangst.

koeiendans

En nu we het dan toch nog over dieren hebben. Waar je absoluut niet grumpy van kunt worden is van de eerste dag waarop de koeien weer naar buiten mogen. Misschien was dit wel de leukste dag van maart; dansende koeien in de wei. Mocht je het fenomeen nog niet kennen, noteer het dan nu vast in je agenda voor volgend jaar en zoek een boerderij bij jou in de buurt die er net zo’n feestje van maakt als onze lokale bio boer.

Wrap up maart
Mirjam’s wrap up

Mirjam haar maandelijkse wrap up ziet er weer geweldig uit. En ik kan vast verklappen dat ze over een aantal boeken binnenkort uitgebreid gaat vertellen. Over Bofkont kon je eerder dit jaar al wat lezen, en het was een van haar favorieten van maart.

Spannend nieuws!

Maar nu even over april. Op maandag 8 april heeft Mirjam namelijk een meet & greet met John Boyne! Hij is dan namelijk te gast bij Boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen om te vieren dat zijn nieuwe boek deze maand verschijnt. Zou je ook best vragen willen stellen aan John Boyne, maar kan je er helaas niet bij zijn, dan wil Mirjam dat misschien wel voor je doen. Laat jouw vraag achter in de comments, ze neemt ze mee en wie weet volgt er op het blog een follow up over deze avond.

John Boyne

Verder over april, hierbij presenteer ik mijn stapeltje voor de komende tijd. In De bekentenissen van Frannie Langton ben ik inmiddels begonnen en ik ben al een beetje verkocht.
Wat zijn jullie plannen voor april?

to be read april

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren