Pagina’s

Dear Fatty

Dear Fatty

Hé Jo,

Waar ga je heen met dat boek in je hand? (Jeetje wat flauw, hoeveel mensen gaan deze grap snappen?). Oké, nu serieus dan maar. Want we zijn mooi de klos! Ik verklap maar vast dat ik er mee uitschei, met ons Dawn-French-boeken-lees-brief-schrijf-project. Ik las namelijk haar eerste boek, haar autobiografie, en dat schreef zij dus in briefvorm. Brieven aan haar overleden vader (ontroerend), brieven aan vrienden (eerlijk en herkenbaar), brieven aan Jennifer Saunders (Fatty dus), brieven aan Madonna (hilarisch). En ja hoor, natuurlijk schrijft ze geniale brieven. Van het kaliber waardoor ik nooit meer een brief wil schrijven, want zo goed word ik toch nooit *doet een huilie* ;). Is er iets dat Dawn French niet goed kan begin ik mij af te vragen… Haar missie is wel geslaagd denk ik, ik vond haar na het lezen van Dear Fatty nóg aardiger. Dat komt waarschijnlijk ook door de selectie van enorm sympathieke en grappige foto’s die natuurlijk bij elke biografie horen.

Niet dat Dear Fatty nou de page turner van het jaar was voor mij. Eerder een bundel die ik op mijn nachtkastje bewaarde om af en toe een stukje uit te lezen. En als ik moet kiezen lees ik liever haar romans, maar het was wel erg leuk om te zien dat de inspiratie voor die verhalen (of in ieder geval hier en daar een personage of een setting) uit haar eigen leven komen. Wie en wat heb jij herkend? Ik ben zo benieuwd wat jij er van vindt.

Dear Fatty

In afwachting van Jolanda’s brief terug, mogen jullie natuurlijk ook vertellen wat jullie van Dawn French hebben gelezen en hoe dat is bevallen 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren