Pagina’s

the pleasures of men

Een voorleeswedstrijd, Grimbergen en Agaath

Terugkijkend op februari denk ik vooral veel aan de eerste leesuren die ik buiten in de zon maakte. Daar knapte dit mens van op zeg, al die zonneschijn. Het juiste boek daar bij vinden viel nog niet mee, ik begon vorige maand maar liefst in zes boeken die ik na een aantal pagina’s weer aan de kant schoof. Blugh, geen zin in… Wie had er nog meer moeite mee het goede boek te vinden?

In dit blog vind je helaas geen tips om je uit een leesdip te trekken maar wél onze februari in foto’s.

Bekend boekenblogger doet voorleeswedstrijd
Voorleeswedstrijd Grave

Mirjam nam plaats in de vakjury van de voorleeswedstrijd van Grave. En is dus een bekend boekenblogger volgens de krant. * dog whistle * Goed gedaan Mirjam. Maar de echte winnaar is natuurlijk de beste voorlezer van Grave; Julian. Veel succes in de volgende ronde, we duimen voor je!

Gelukkig was de koffie wél lekker

Ik kwam nog best ver in The Pleasures of Men. Het moest! Kijk die cover <3. Geschreven door Kate Williams, een Britse historica die ik regelmatig in Youtube docu’s voorbij zie komen. En het gaat over een Victoriaanse seriemoordenaar. Maar na driekwart boek heb ik vals gespeeld en las ik snel de laatste twee hoofdstukken om er achter te komen wie het had gedaan en hoe het nu met die oom zat. Ik was er klaar mee.

Gelukkig was er ook nog een boek zo mooi, dat het mij stiekem deed huilen, maar dat verdient een eigen blog. Hebben jullie ook een top en een flop van de maand?

Mirjam denkt er altijd aan om al haar gelezen boeken bij elkaar op de foto te zetten. Gelukkig! The Nest was goed zei ze, en Agatha natuurlijk. Je kunt nooit mis gaan met Agatha. Misschien is een maandelijkse dosis Agatha een idee? Dan heb je tenminste altijd wat leuks gelezen, ook al viel de rest van je leeslijst tegen. The pig who sang to moon, daarover binnenkort meer. Het tweede non fictie boek van het jaar voor Mirjam. So far so good met die challenge hè 😉

Piecktoresk

Ik kwam nog wat verder van huis dan alleen de tuin om te lezen. Met een buik vol winterbier maakten de bff en ik Hattum en het Anton Pieck museum onveilig. Heel beschaafd hoor, dat wel.

Anton Pieck zijn werk kwam ik later die maand weer tegen tijdens een familievakantie in de Efteling. Manlief en mijn zus zijn heel dapper in De Baron geweest (terwijl een niet nader te noemen persoon aan de voet van het gevaarte stonden te krijsen als een speenvarken), maar doe mij het Sprookjesbos maar. Of het Anton Pieck plein, waar de kinderen niet van de draaimolens af te krijgen waren.

Doorlezen in maart

Wat de plannen voor maart zijn weet ik nog niet, behalve op leesgebied. Ik zoek graag wat boeken bij elkaar om een paar weken mee vooruit te kunnen; iets literairs, een non fictie, wat spannends en iets buiten mijn comfort zone. Pasten ze toevallig qua kleur ook nog eens leuk bij elkaar.

Volgend maandoverzicht zorgen we weer voor wat leuke links. Wie weet maken we er zelfs wel een link party van, lijkt jullie dat wat?

Hoe kiezen jullie je volgende boek uit? En hebben jullie nog aanraders voor maart?

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren