Pagina’s

bookquotes

Mooie zinnen

Ook bij mij sloeg de zinnenziekte toe. Waar ik voorheen door al mijn boeken heen roetsjte en soms wel dacht “Hey, wat een prachtige zin! Die zou ik moeten opschrijven…” om vervolgens door te sjezen, nam ik nu de tijd om een foto te nemen. Lekker snel. ? Dit zijn de zinnen waaraan ik de afgelopen tijd bleef haken en die ik met jullie wil delen:

Tracy Chevalier – Falling Angels:

Over his shoulder I saw a star fall. It was me.

 

bookquotes

 

The Bone Clocks – David Mitchell:

Power is crack-cocaine for your ego and battery-acid for your soul. Power’s comings and goings, from host to host, via war, marriage, ballot box, diktat and accident of birth are the plot of history. The empowered may serve justice, remodel the Earth, transform lush nations into smoking battlefields and bring down skyscrapers, but power itself is amoral.

 

The careful use of compliments – Alexander McCall Smith:

He moved her hand across his chest. She felt the beating of his heart, somewhere below her fingers, and that felt the most intimate of all. She might posess him, but she might not touch his heart.

 

Travels with Charley in search of America – John Steinbeck:

Then the rain stopped falling and the trees dripped and I helped to spawn a school of secret dangers. Oh, we can populate the dark with horrors, even we who think ourselves informed and sure, believing nothing we cannot measure or weigh. I know beyond all doubt that the dark things crowding in on me either did not exist or were not dangerous to me, and still I was afraid.

 

Welke is jullie favoriet? En heb je zelf een favoriet die je wil delen? Altijd welkom!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren