Pagina’s

Guide to romance

A guide to romance; boeken met een vleugje Jane Austen

Voor wie het nog niet door had; het is aanstaande donderdag Valentijnsdag. Dure bloemen en chocolade niet nodig. Een kus en iemand een paar uur ongestuurd laten lezen, dat is pas romantisch! En wil je dan ook graag een boek over de liefde om het plaatje compleet te maken? Met Jane Austen zit je meestal wel goed. Of een vleugje Jane 😉

 

Guide to romance

Emma – Alexander McCall Smith

Sometimes it takes time to discover who you really are. And for Emma Woodhouse the journey is only just beginning. As she returns home to Norfolk from university, Emma starts to take charge. But as she begins to match-make various friends and neighbours, some important lessons about life and relationships await her…
Van Emma word ik altijd blij (raad eens hoe mijn dochter heet 😉 ) en dan is deze hervertelling ook nog eens geschreven door onze feelgood favoriet Alexander McCall Smith.

Jane Austen’s guide to romance – Lauren Henderson

Lijkt het in 2019 nog niet zo te vlotten op het gebied van de liefde? Dan is dit wellicht het boek voor jou. Een boek vol inzichten en advies regelrecht uit de Regency. Met een vette knipoog én quiz.
Jane Austen’s witty, perceptive and romantic novels have delighted readers for two hundred years. With common sense and good judgement, she observed the hits and near-misses of her heroes and heroines in love. Relationships certainly haven’t got any easier since then and Lauren Henderson believes that we could all use some of that Regency wisdom.

Mr Darcy’s Diary – Amanda Grange

The only place Darcy could share his innermost feelings was in the private pages of his diary… Torrn between his sense of duty to his family name and his growing passion for Elizabeth Bennet, all he can do is struggle not to fall in love. 
Stiekem het dagboek van dreamboat Darcy lezen, de meestbegeerde vrijgezel in de literatuur van de laatste 200 jaar. Wie wil dat nou niet? Och ja, doe nog maar een Pride & Prejudice hervertelling dan.

Het Engeland van Jane Austen – Karen Quint

In Het Engeland van Jane Austen vind je de plekken die belangrijk waren voor Jane Austen; de plaatsen waar ze woonde en waar ze op bezoek of op vakantie ging. Ook staan in de gids de filmlocaties beschreven van recente series en films.
De allerleukste verrassing op 14 februari is natuurlijk als je deze reisgids cadeau krijgt inclusief tickets, reisschema en overnachtingen. Wat mij betreft mag het ook op de 15e overhandigd worden, dan ben ik namelijk jarig. Lees je mee schat?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren