Pagina’s

opgeruimde boekenkast

Erin & Eruit wrap up

Dit is het einde, dit doet de deur dicht. Er zijn geen woorden voor… Lalalala… Jaja, na een jaar ruimen zijn we aan het einde gekomen van de Erin & Eruit Challenge. Weten jullie nog hoe mijn boekenkast eruitzag? 5 planken, oftewel zo’n 125 boeken zouden mijn huis moeten verlaten. Dacht ik. Want in de loop van het jaar kwam ik erachter dat op 1 plank maar liefst 30 boeken pasten en ik dus zo’n 150 boeken zou moeten lezen. Niet dat het veel uitmaakte, ik wist toch wel dat ik geen 125 boeken in 1 jaar kon lezen. Dus ook geen 150.

En dat klopte! Want zo ziet mijn boekenkast er nu uit. Inderdaad, 3 planken zijn netjes gevuld met ongelezen boeken. Hoewel de boeken veel netter en overzichtelijker in de kast staan dan eerst, is mijn challenge dus niet gelukt. Want mijn kast is niet leeg. Niet zo gek natuurlijk, want dankzij lieve vrienden, familie en Goedheiligmannen stroomden de boeken nog steeds mijn huis in. Bedankt allemaal! En eerlijk is eerlijk, zelf kon ik ook een aantal boekige verleidingen niet weerstaan.

opgeruimde boekenkast

Maar!

Er gingen ook heel veel boeken weg. Maar liefst 225 stuks! Goed hè? Ik ben ook echt trots op mezelf. Waar ik die 225 vandaan toverde? Uit mijn gewone kasten en mijn nog te lezen kast. Veel boeken die ik gedurende het jaar kreeg of kocht, pasten niet bij me. Verdienden een beter huisje. ? En die gingen dus heel snel weg. Naar goede doelen, de minibieb en Books4Life. En mede-redactieleden van Ogma. ? Hoeveel boeken Erin kwamen heb ik niet bijgehouden. Sorry!

Wat nu, zonder de Erin en Eruit Challenge?

Ga ik me weer te buiten aan allerlei boekenkooporgieën? Dat was ik niet van plan. Want ik wil nog steeds ook de laatste 3 planken leeg krijgen. Zou wel lekker zijn. Zal nog wel even duren, vrees ik. En… ik houd wel van een uitdaging, dus er komt een Erin & Eruit 2.0. Maar dat wisten jullie al. Maar nu eerst: champagne!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

3 Comments

  • Mirjam

   22 januari 2019 at 07:23

   Dankjewel Toos! Ik heb nu nog een shopper met Engelstalige boeken staan, die breng ik naar Books4Life. Maar zodra er weer wat Nederlandstalig Eruit gaat, meld ik me. Kunnen we dan mooi combineren met een wandelingetje met onze bejaarde dames. Gezellig!

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren