Pagina’s

Pages & Co

Pages & Co

Een tijd terug schreef ik toch dat ik zo graag bibliothecaresse wilde worden? Dankzij Pages & Co, Matilda en de boekdwalers van Anna James weet ik het nog zekerder. En dan niet zomaar een bibliothecaresse, maar van de Onderbibliotheek! Wat dat is? Moment, ik leg het uit. Maar eerst een inleiding:

Sinds haar moeder kort na haar geboorte verdween, woont de elfjarige Matilda boven Pages & Co, de boekwinkel van haar grootouders. Wanneer er in de winkel mysterieuze figuren verschijnen, die wel heel erg lijken op de personages uit bekende boeken, ontdekt Matilda de magie van ‘boekdwalen’. Dapper stapt ze in een onbekende wereld, vastberaden het raadsel op te lossen van de verdwijning van haar moeder. Al snel ontdekt ze dat er een duistere kant zit aan het dwalen door boeken…

Voel je je niet top?

Leesdip? Ziekjes? Is het buiten koud en guur? Lees dan Pages & Co en je voelt je al snel een stuk beter. Het is het ultieme feelgoodboek met een heldin (meerdere eigenlijk), een held, een schurk en heel veel boeken. Beter kan niet!

Pages & Co

Matilda woont met haar grootouders boven hun boekhandel, Pages & Co. Haar beide ouders heeft ze nooit gekend. Haar vader overleed voordat ze geboren werd en haar moeder verdween kort daarna. Inmiddels is Matilda 11, zit ze op een heel gewone school en leidt ze een heel gewoon leven. Best een beetje een saai leven.

Pages & Co

Matilda, Anne en Alice

Totdat er op een dag een meisje op Matilda’s favoriete plek in de boekhandel zit. Een meisje met rode vlechten. En ze heet Anne. Met een e. ? Ze lijkt sprekend op Anne uit Green Gables. Bijzonder! Even daarna ontmoet ze een ander meisje, Alice. En Alice neemt haar mee naar een theepartijtje, met jawel, een konijn en een gekke hoedenmaker. Beetje bij beetje ontdekt Matilda dat haar leven lang niet zo saai als het eerst leek.

En de schurk

In ieder goed avonturenboek zit natuurlijk een schurk. En in ‘Pages & Co’ is dat de heer Chalk. Wie is hij en waarom lijkt hij Matilda overal te volgen? En waarom heeft hij zo’n hekel aan Matilda’s opa? En hoe zit het met de Onderbibliotheek, waar Matilda’s grootvader zo goed de weg weet? Helaas, geen spoilers. Als je van spannende en sprookjesachtige verhalen houdt die over boeken, boekhandels en bibliotheken met echte helden en heldinnen gaan en als je het ook nog geweldig lijkt om boven een boekenwinkel te wonen en altijd allemaal geweldige boeken tot je beschikking te hebben, dan is dit het boek voor jou. Aanrader!

Nog even ter info

Pages & Co is eigenlijk voor kinderen vanaf 9 jaar, maar ondergetekende kan beamen dat je het ook prima kunt lezen als je iets ouder bent. De Nederlandse versie ligt vanaf 1 februari in de boekwinkels.

[bol_product_links block_id=”bol_5c29172eeaada_selected-products” products=”9200000075754130″ name=”Pages & co” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren