Pagina’s

eerste hulp bij een winterdip

Tante Ogma: eerste hulp bij een winterdip

Beste tante O.

Elk jaar is het weer hetzelfde. Kerst is voorbij, lichtjes en rotzooi zijn het huis uit en wat achterblijft is kou en donkerte. Ik heb zo’n hekel aan januari! Februari is niet veel beter en kan ik net zo slecht hebben. Als het mogelijk was zou ik in winterslaap gaan, van 1 januari tot eind maart. Dat zit er helaas niet in. Ik mis gewoon de zomer. Dat gemis van licht en warmte lijkt elk jaar erger te worden en ik zou het fijn vinden als u wat boekentips hebt om hier mee om te gaan.

Hunkerende groeten van

Winterhater

 

eerste hulp bij een winterdip

Foto: Kaboompics

Lieve Winterhater,

Ik denk dat iedereen je wel een beetje snapt. Er zijn mensen -ik ken ze, ze bestaan- die opleven van sneeuw, ijzel, kou en een bleek winterzonnetje, maar de meeste mensen beginnen zo rond januari de zomerse zon toch echt behoorlijk te missen. Gelukkig zijn boeken voor bijna elk probleem de oplossing, dus ook in dit geval. Voor acute zomerheimwee raad ik Zomerhitte van Jan Wolkers, Een zomer aan het meer van Erica James of Het einde van de zomer van Anders de la Motte aan.

Of denk eens terug aan de boeken die je in het verleden in de zomer hebt gelezen. Zo’n boek opnieuw lezen brengt je vaak weer terug naar toen. Beetje je ogen dichtknijpen, een paar felle lampen aan en je bent weer even terug.

Wat ook schijnt te werken: smeer jezelf eens helemaal in met zonnebrandcrème. Je hebt dan uren de geur van de zomer om je heen voor een instant zomers gevoel. Kachel aan, ijsje erbij, boekje in de hand, klaar ben je. Veel succes!

Zonnige groet,

Tante Ogma.

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren