Pagina’s

Louise Penny

Dead Cold – Louise Penny

To describe the murderer as a monstrosity, a grotesque, was to give him an unfair advantage. No. Murderers were human, and at the root of each murder was an emotion. Warped, no doubt. Twisted and ugly. But an emotion. And one so powerful it had driven a man to make a ghost.

 

Lezen jullie ook met de seizoenen mee? Je weet wel, dat je in de zomer wilt lezen over warme dagen en zwoele avonden. Dat het rond kerst over kerst mag gaan en in het voorjaar de lente een rol op de achtergrond mag spelen? Zo had ik nu dus enorm zin in een winters boek. Met veel sneeuw en voor mijn part wintersport. Alles om mij maar af te leiden van de regenbuien waar ik doorheen moest fietsen. Dead Cold speelt in Quebec, het wordt er -20, iedereen sneeuwt in en ze gaan met het hele dorp een potje curlen op het ijs. Hoe winters wil je het hebben?

 

Oh ja, er worden ook mensen vermoord en inspecteur Gamache gaat het oplossen.

The falling snow brings a hush to Three Pines — until a scream pierces the air. A spectator at the annual Boxing Day curling match has been fatally electrocuted. Heading the investigation, Chief Inspector Armand Gamache unravels the dead woman’s past and discovers a history of secrets and enemies. But Gamache has enemies of his own. As a bitter wind blows into the village, something even more chilling is sneaking up behind him!

 

Louise Penny

Louise Penny

Ik kende Louise Penny dus niet en nu heb ik zo veel in te halen. Want deze Canadese schrijfster heeft met haar serie over Inspecteur Gamache al heel wat prijzen in de wacht gesleept, waaronder vijf maal de Agatha Award for best mystery novel of the year. Voor Dead Cold onder andere. Ik begrijp dat wel, want wat een heerlijk boek. Ten eerste het dorpje Three Pines in Quebec al te schattig voor woorden. Een soort van Stars Hollow uit The Gilmore Girls, maar dan dus in Canada, waar een deel van de bevolking Frans spreekt.

Dan Gamache. Hij is zoooo heel erg the good guy; integer, charmant, trouw, ontzettend begaan met slachtoffers en nog steeds razend verliefd op zijn vrouw. Klinkt zoetsappig en über gezellig? Gelukkig vallen er ook nog doden. Bovendien weet Louise Penny het verhaal op te bouwen met een fijne spanningsboog en een steekt het moordmysterie goed in elkaar. En zo is de balans perfect. Gewoon een fijne detective om in een paar avonden snel uit te lezen.

 

Laat de zomer maar komen

Wat ben ik blij dat ik keihard viel voor de ijzige cover van Dead Cold. En het leuke is dat ik dezelfde dag nóg een Inspecteur Gamache boek in de kringloopwinkel vond. Maar die is voor de zomervakantie, want: Beneath a scorched summer sky, the wealthy Finney family have gathered at a lakeside manor to honour their late father.
Ik heb er nu al zin in!

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren