Pagina’s

wrap up december

Zijn we al zo oud?

Nou dat hebben we toch maar mooi gedaan: 771 blogs geschreven in drie jaar tijd. Je leest het goed ja, boekenblog Ogma bestaat deze week al weer drie jaar! En nu op naar de volgende drie, met grootse doelen:

 • een gedrukt magazine;
 • een eigen uitgeverij;
 • bij wie kom je als je online teksten nodig hebt? Juist, bij Ogma BV;
 • 649.000 volgers op Facebook in plaats van 643 en op Instagram worden we natuurlijk beroemde influencers;
 • aan tafel bij DWDD om een boek van de maand aan te raden.

 

Zijn we al zo oud

Wie heeft daar nou tijd voor?

Naast het feit dat ik het woord influencer een beetje eng vind, en ik ook nooit niet bij DWDD wil zitten (dat zou wel de basis van een geweldig zelfhulpboek worden trouwens: Hoe zet ik mezelf voor lul, een handleiding in drie delen), wie heeft daar de tijd voor! Drie bedrijven opzetten en full time op social media wonen, nee dank u. Ik heb net een stapeltje boeken voor januari klaargelegd, zie de foto hierboven.

Een kleine make-over op de site? Ja dat klinkt wel leuk, doen we! En als jullie nu eens meehelpen om Facebook en Instagram te laten groeien, zodat we iets meer lezers krijgen dan verloten we bij 1000+ volgers weer wat leuke boeken, okè? Omdat wij veel signalen kregen over leeslijsten die dankzij ons alleen maar groter werden, zullen we iets minder vaak in de week tips geven. Wij luisteren naar onze lezers, zie je wel 😉 En zo is er bij ons weer wat meer tijd voor werk, eigen praktijken, gezin en allerhande projecten die maar blijven liggen.

 

Wrap up

wrap up december

 

Waar ik altijd vooruit kijk naar wat ik de komende maand wil gaan lezen, blikt Mirjam altijd nog eventjes terug naar haar stapel gelezen boeken. Ze heeft niet stilgezeten in december. Pages & Co zag ik een paar keer op haar Instagram voorbijkomen en zag er kerstachtig mooi uit, maar The Queen of the Tearling ken ik, die is geweldig! Ik gaf hem haar zelfs cadeau als book blind date voor haar verjaardag in mei. Hoe knap is dat, om het ingepakt te laten tot december?

 

Book blind date

Cadeautip dus: maak book blind dates. Zoek één of een aantal boeken uit voor het feestvarken, pak ze mooi in en zet een beschrijving van de inhoud van het boek op het papier. Uitpakken wanneer je in de stemming bent voor de korte steekwoorden die op het papier staan. Er zijn ook diverse webshops die book blind dates verkopen. Je kunt dus ook jezelf eens verrassen.

 

Nog even over die uitgeverij

Stiekem lijkt die uitgeverij mij toch wel erg leuk lieve mensen. Om al die veel te leuke detectives die maar niet in het Nederlands uitkomen te vertalen en in de winkels te krijgen. Met welke zullen we beginnen? *droomt lekker verder*. Hebben jullie ook wensen en dromen voor het nieuwe jaar? Dat er maar heel veel van uit mogen komen!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

 • Trui Wellens

  2 januari 2019 at 12:39

  Proficiat met jullie driejarige blog! Alweer drie jaar!? Zo snel dat dit gaat. Ik hoop stiekem wat meer tijd om te lezen want die leeslijst wordt er inderdaad niet kleiner op … maar ik heb zoveel dingen die ik leuk vind … Misschien wens ik me toch wat meer structuur in mijn overdaad aan leuke dingen die ik nog allemaal wil doen.
  En nog heel veel leuke Ogmablogs, waarvan ik wens dat ik meer tijd heb om ze allemaal te lezen 🙂
  Keep on going!

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren