Pagina’s

De weg van zelfcompassie

Ogma’s adventkalender vakje 8: een beetje compassie

Een tip die geldt voor elke dag van het jaar, maar zeker ook in de aanloop naar kerst:

 

Heb compassie met iedereen die je ontmoet,
zelfs als ze dat niet willen.
Wat lijkt op slechte manieren,
een slecht humeur of cynisme
is altijd een teken van dingen
die door geen enkel oor zijn gehoord,
door geen enkel oog zijn gezien.
Je weet niet welke oorlogen woeden
daar diep van binnen.

– Miller Williams, opgetekend uit het boek De Weg van Zelfcompassie van David Dewulf

 

De weg van zelfcompassie

Foto: Kaboompics

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

One Comment

  • Wieneke

    20 december 2018 at 10:17

    Ja, zo is het natuurlijk vaak. Er zit altijd wat achter bepaald gedrag. Het scheelt al stukken als je serieus naar zo iemand wil luisteren en niet meteen een oordeel velt. Ik maak dat zo vaak mee in mijn werk. Ik ga dan gewoon zitten, stel een paar open vragen en dan hoef je alleen maar te luisteren en af en toe blijk geven dat je nog steeds luistert. Je ziet ahw dat mensen opgelucht zijn en heel anders worden. Zo eenvoudig is het soms.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren