Pagina’s

Jenny Colgan

Een mierzoete Jenny Colgan kerst

Heb jij je kerst lectuur graag zoetjes? Als in zoeter-dan-zoet-met-een-kers-bovenop? Nou dan heb ik een tip voor je; Jenny Colgan. Na het lezen van Christmas at Rosie Hopkins’ Sweet Shop had ik in ieder geval bijna geen glazuur meer op mijn tanden. En geloof me, daar kwam dan nog niet eens écht snoepgoed aan te pas. (Want hoe toepasselijk zou het zijn om bij een boek over een Sweet Shop drie zakken zuurtjes leeg te knagen hè 😉 )

 

Sweet bells! Sweet chiming Christmas silver bells! (oftewel,, wat zegt de achterflap)

Rosie Hopkins is waiting excitedly for Christmas in the Derbyshire village of Lipton. Her sweetshop is festooned with striped candy canes, piles of Turkis Deligt and happy, sticky children. She’s going to be spending it with her whole family, and boyfriend Stephen.

But when tragedy strikes at the heart of their community, Rosie’s plans for the future collapse. Can she build a life in Lipton? And is what’s best for the sweetshop also what’s best for Rosie?

 

Jenny Colgan

 

1000 clichés onder de kerstboom

Het begint met koek en ei en romantische maneschijn, maar dan… Een heks van een schoonmoeder, een tragedie in het dorp, geliefden die over de meest banale dingen opeens niet meer kunnen communiceren (waarom?), familie die alles behalve meewerkt in deze catastrofale mix. En het eindigt natuurlijk met een pracht van een kerst met alleen maar gelukkige mensen. Kortom, alle chicklit ingrediënten komen voorbij, overdekt met een sausje vol kerst sentiment. En dan eindigt het boek ook nog met recepten. Over the top? Ja best wel. Maar the spirit of Christmas zal me wel keihard te pakken hebben gehad, want ik verslond het boek van voor naar achter. Warme sokken en chocolademelk erbij en ik zat er nog nèt niet uit volle borst Christmas Carols bij te zingen.

Inmiddels heb ik me weer in de wereld van detectives, dood en verderf gestort. Even bijkomen van al dat geluk 😉

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

  • Margriet

    19 december 2018 at 07:48

    Zo nu en dan wat zoetigheid is toch heerlijk 😉 Chicklits zijn helemaal niet mijn genre, maar zo nu en dan lees ik ook met veel plezier iets zoetigs tussendoor. En dat alles goed afloopt is best wel fijn in deze niet altijd zo fijne wereld!

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren