Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Ogma’s adventkalender vakje 7: we blijven met cadeautjes strooien!
People I want to punch in the throat

Ogma’s adventkalender vakje 7: we blijven met cadeautjes strooien!

Opnieuw een boekweggeefactie in onze adventkalender. Niet iedereen is dol op kerstmis. Voor iedereen die kerst graag een beetje relativeert is er dit boek: Spending Christmas with People I want to punch in the throat. Lees hier wat Tineke er van vond.

 

Wat doe jij als er opeens mensen aan de deur staan te zingen?

What is the deal with Christmas caroling? Who are these people who enjoy this sort of behavior? I thought Christmas caroling went out of fashion when Dickens died, but I’ve been told that I’m wrong. For some reason my house doesn’t attract too many Christmas carolers. I’m thinking it has something to do with our less-than-festive light display. Or it could just be the Hubs. Hard to say. It was about eight-thirty on a cold December night when our doorbell rang. “What the…?” the Hubs grumbled, hitting pause on the DVR. “Are you expecting anyone?” “No of course not,” I said, motioning to my fleece muumuu, which by the way is the best Christmas present I’ve ever received. “I would have at least put on yoga pants if I knew someone was coming over.” “Hmm. Let’s just ignore it and see if they go away,” the Hubs said. We started up the DVR again, and about a minute later the bell sounded for a second time. (…………) I strained my ears and then I heared it: the low hum of a group of people whispering on my porch. “Go check it out,” I whispered. We crept to the front door so we could peek through the window. Is this a home invasion? I worried. (………) “Here, let me look,” I said. “Maybe we could pretend we’re not home.” We traded places, and when I looked through the window, I accidentally made eye contact with a woman I recognized from church. She waved vigorously and pointed me out to her fellow singers. “Damn it, she saw me!” “Who did?” “What’s-her-face from church. The greeter who always says hi to us and asks us if we’re new, even though we’ve beeen going there for five years. She saw me. Now she knows we’re home.” “What now? I guess we should open the door?” “Not yet. I don’t even have a bra on,” I said.

 

People I want to punch in the throat

 

Laat hieronder een reactie achter als je kans wilt maken op een tweedehands exemplaar van dit a-typische kerstboek. Als je dan ook nog dit bericht deelt en leuk vindt vinden we dat helemaal fijn. Reageer wel voor donderdagavond 20 december en met een geldig e-mailadres. We sturen de winnaar dan rechtstreeks bericht zodat diegene op eerste kerstdag met Spending the holidays with people I want to punch in the throat onder de kerstboom kan zitten 😉

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren