Pagina’s

Kerstpakket

Ogma’s adventkalender vakje 5: een gouden tip!

Vandaag in Ogma’s adventkalender een gouden kerstpakkettip. Je hebt hier dit jaar nog niets aan, maar volgende kerst zul je ons dankbaar zijn.

 

Kerstpakketten, wie houdt er niet van?

Nou, behoorlijk wat mensen. Heel veel mensen zijn helemaal niet blij met de kartonnen doos gevuld met soep uit een pakje, bladerdeegzoutjes en gelkaarsen, omdat veel van wat er in zit de smaak is van de baas/degene die er over gaat, en niet noodzakelijkerwijs van degene die ‘m ontvangt.

 

Kerstpakket

foto: Kaboompics

Er zijn daarnaast mensen die keihard werken als gezinsmanager of mensen die graag zouden willen werken maar dit wegens hun gezondheid niet kunnen, die vanwege deze omstandigheden nooit een blijk van waardering krijgen in de vorm van een kerstpakket. Er zijn ook nog mensen die met veel plezier werken maar het elk jaar moeten doen met een amandelstaaf als kerstcadeautje. Nou ja, en een financiële bonus, maar wat heb je daaraan? ;-).

 

Voor al deze mensen is er Ogma’s gouden kerstpakkettip:

Maak je eigen kerstpakket. Soms is simpelheid bijna geniaal. Je wilt graag iets? Geef het jezelf. Maar -en hier zit natuurlijk de crux- pak het wel een beetje leuk in. Letterlijk. Koop een mooie kerstpakketdoos (ja, die kun je voor minder dan een euro leeg kopen), of fluf een kartonnen doos mooi op. Zet deze neer in een donker hoekje van de kelder/zolder/rommelkamer etcetera en kijk er een jaar lang niet meer in. Koop wel af en toe iets leuks, liefs of moois voor jezelf. Lekkere chocola, een fijn biozeepje, mooi tijdschrift, sjaaltje, goed boek, lekkere thee, whatever tickles your fancy. Niet te vaak, gewoon een keer in de paar weken iets kleins (cadeaus recyclen, kringlopen en supermarktacties lenen zich ook voor project kerstpakket, zodat het echt niet de wereld hoeft te kosten). En zodra je het in de doos hebt gegooid wis je het uit je geheugen en doe je of de doos niet bestaat. Lijkt moeilijk, en sommige mensen zijn hier beter in dan anderen, maar het is mogelijk.

Dan, even voor kerst of misschien wel precies op kerstavond of een van de kerstdagen sleep je je kerstpakket uit het donkere hoekje et presto: een kerstpakket met alleen maar spullen die je écht leuk vind!

 

Kerstpakket

 

Zo zag mijn zelfgemaakte kerstpakket er in 2017 uit. Ik ben nu al benieuwd naar de dingen die ik er dit jaar heb ingestopt. En in mijn geval is het oprecht benieuwd zijn. Soms is een slecht geheugen een zegen!

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

3 Comments

  • Wieneke

    15 december 2018 at 10:05

    In het verleden waren zowel echtgenoot als ik in het bedrijfsleven opdrachtgevers aan andere bedrijven. Het was verschrikkelijk én soms gewoon genant wat wij aan kerstpakketten kregen. Omdat wij overdag niet thuis waren (vanwege het werk) moesten de buren het in ontvangst nemen. Pakketbezorging geschiedde niet ‘s avonds toen. Nou ja, om kort te gaan….. de hele singel waaraan wij woonden deelde mee. Een oogst van 25 flessen wijn was in die tijd doodnormaal. Ik weet niet of het nu nog zo gaat in het bedrijfsleven, maar ik ben erg blij dat ik maar drie erg rustige kerstpakketten krijg tegenwoordig vanwege mijn vrijwilligerswerk en echtgenoot krijgt er een van voormalige werkgever. Maar meestal geef ik die ook meteen door aan mensen die er meer aan hebben dan wij. Ook in het kader van less is more hier in huis.

    Maar jouw idee vind ik grappig, alleen uh….. juist 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren