Pagina’s

The other Mrs Walker

The other Mrs Walker

The other Mrs Walker viel mij lang geleden in Waterstones al eens op. Gewoon, vanwege die jurk op de cover. Want wie zou er nou niet zo’n jurk willen <3 Uiteindelijk kwam Mevrouw Walker toen niet door de ronde, ik vond de omschrijving op de achterkant net iets te vaag. Maar ik zal wel een uitstekend karma hebben ofzo, je raadt het al; ik scoorde tweedehands.

 

The other Mrs Walker

Margaret Penny zit het niet mee

Margaret heeft haar schepen in Londen achter zich verbrand en staat noodgedwongen bij haar bejaarde moeder in Edinburgh op de stoep. Bankrupt, haar liefdesleven aan flarden en met als enige bezit een gestolen winterjas. Ze haat Edingburgh, het contact met haar moeder is ook al jaren slecht. Noodgedwongen neemt ze een baan aan bij The Office for Lost People, haar taak is om te achterhalen of mensen die alleen zijn gestorven nog ergens familie hebben die kunnen bijdragen in de kosten van de uitvaart.

Mrs Walker. Het enige dat Margaret heeft is een achternaam en de sleutel van het appartement van de overleden vrouw. Al snel gaat Margaret zo op in haar onderzoek dat ze veel verder gaat dan nodig is om de identiteit van de vrouw te achterhalen. Want een aantal objecten in het appartement komen haar wel heel erg bekend voor.

 

Net zo mooi als de jurk op de cover?

Nou een beetje alsof ik de jurk aan zou trekken; ‘Oh ja, dat is waar ook, jurkjes staan mij niet.’ Nee grapje! The other Mrs Walker is een prachtige roman, vergelijkbaar met The Picture Book. Ik liet mij alleen een beetje misleiden door de ondertitel; a detective with no detective. Het lijkt er op dat ik me de laatste tijd iets te veel door een bepaald genre laat meeslepen, ik zie overal (historische) gezelligerds die toffe moorden oplossen.

Margaret onderzoekt, zonder zich daar zelf bewust van te zijn, haar eigen familiegeschiedenis. Een geschiedenis die haar eigen moeder verborgen heeft proberen te houden. Of die in de loop der tijd verloren is gegaan, met alle gevolgen van dien. Als lezer krijg je na elke flashback een beter inzicht in de slechte band tussen Margaret en haar moeder. Begrijp je waar haar ontheemde gevoel vandaan komt. De schrijfster zorgt er op een prachtige manier voor dat wij Margaret steeds vele stappen voor blijven. Tragisch en met stijl.

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren