Pagina’s

Maeve Binchy kerst

Ogma’s adventkalender vakje 4: een kerstige give away

Vorig jaar schreef ik over een Maeve Binchy kerstboek. Met best veel enthousiasme zelfs:

Niks dubbele bodem, filosofische bijgedachten of ander intellectueel geneuzel, gewoon lezen. Klaar. En dat kan prima met dit boek. Sterker nog, ik heb er heerlijk van genoten. De verhalen, die uiteraard allemaal rondom kerst afspelen, hebben allemaal een soortgelijke vibe. Het leven is niet makkelijk, er gaan veel zaken mis, en kerst is ook niet het geweldige feest dat we zouden willen, maar uiteindelijk is er in elk verhaal (minus eentje, dat vond ik ook de minste) wel een gouden randje te vinden. Zoals iemand in een van de verhalen zijn vrouw beschrijft als levend  ‘in glorious technicolour.’ En is dat niet wat we allemaal willen? Dat er met kerst, hoe gestresst ze ook kunnen zijn, en hoe je ook met irritantere leden van je familie geconfronteerd wordt, altijd iets is waar je warm van binnen van wordt? Nou, ik wel. Daar, ik heb het gezegd.

Doorslaan?

Ik hoop niet dat het een teken van vervroegde menopauze is, maar ik vond dit boek van Maeve Binchy de perfecte kerstbonbon. Niet te zoet, met een beetje pit erin, met een klein vleugje Ierse gezelligheid en je achterlatend met het idee dat de wereld zo slecht nog niet is. Misschien moet ik ook maar eens een Libelle kopen. Of zou ik nu doorslaan?

 

Maeve Binchy kerst

 

Dit gelezen exemplaar geven we vandaag weg. Het enige wat je moet doen is een reactie hieronder achterlaten. Dit bericht via social media delen en/ of leuken is niet verplicht, maar wel heel lief. Om ervoor te zorgen dat je nog deze kerst kunt genieten van This year it will be different kun je reageren tot zondagavond 16 december. De winnaar krijgt persoonlijk bericht dus zorg dat je met een geldig e-mailadres reageert. Succes!

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

9 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren