Pagina’s

Blogdip

Een blogdip, hoe moet ik die nu oplossen?

Worstelen met een leesdip. Ik had echt met Mirjam te doen! Gelukkig heb ik er geen last van, maar terwijl de stapel met gelezen boeken groeide, groeide er bij mij afgelopen zomer een ander probleem. Een probleem waar je als boekenblogger ook mooi klaar mee bent: de blogdip!

 

Zo veel boeken en niks te vertellen

Ik vermaakte me kostelijk met mooie boeken, grappige boeken, gewoon gezellige boeken, maar ondertussen had ik dus geen flauw idee wat ik over die boeken moest vertellen. Nou goed, als ik mijn best deed dan kon ik er nog wel een ‘erg leuk’ of een ‘mwah’ uitpersen. Maar daar trek je ook geen volk mee naar je blog. En een uitgever verwacht toch wel iets meer bij een recensie-exemplaar. (Ja, ze komen nog wel eens voorbij!) Kortom, ik moest aan de slag met dit probleem.

 

Blogdip

Mooi hè, zag ik afgelopen voorjaar in het Gevangenismuseum in Veenhuizen staan. Ik ben wel blij dat ik er geen blogs op hoef te typen, volgens mij krijg je er gekneusde vingertoppen van.

 

Oplossing 1: stug doorlezen

Lezen was niet het probleem. Lezen zorgde juist voor de nodige ontspanning, vooral als ik niet keek naar de boeken die ik uit had en waar ik dan nog iets over ‘moest’ schrijven. Alles waarvan ik meteen aanvoelde dat ik er niks bijzonders over kon vertellen ging meteen uit het zicht. Het was gezellig, maar daarna mocht het boek door naar de volgende klant. En nu op naar een mogelijke knaller waar ik honderduit over zou kunnen schrijven.

Oplossing 2: Pinterest

Pinterest is een beetje mijn happy place. Omdat ik er inspiratie vind op elk gebied. Recepten, cadeautjes, nieuwe kleur voor op de muur. En dus ook ideeën voor op het blog, terwijl ik eigenlijk op zoek was naar een traktatie voor op school. Zat ik opeens een bord te vullen met foute covers, en thema’s voor 2019.

Oplossing 3: gewoon gaan schrijven

Mijn luie reet aan mijn bureau zetten, laptop aan en gewoon beginnen. Wauw, het hielp echt. Soms kwam er dan een heel belabberd stuk tekst uit, so be it. Dat schaafde ik dan maar bij. En soms was het dan nog steeds niet naar mijn zin, maar weet je, het kan niet altijd perfect zijn. Jullie moeten het af en toe maar eens met een bagger blog doen 😉

Welke blogger herkent de blogdip? En hoe los jij hem op?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

 • anitawillems

  10 december 2018 at 09:55

  Haha, ik zit net een mailtje naar je te typen over dat ik nu mijn decemberbijdrage al drie keer heb veranderd, maar dat het maar eens klaar moet zijn aangezien ik er vorig jaar in november al mee begonnen ben …..
  En dat – hoewel geen fan van Elizabeth Gilbert – ik haar toch gelijk moet geven op het gebied van ‘beter iets af hebben, dan blijven werken aan iets wat perfect moet zijn’.

  Beantwoorden
 • Monique

  10 december 2018 at 12:24

  Oh ja, die dips ken ik en als je er dan iets uitgeperst krijgt, dan moet het ook nog perfect zijn, want alleen perfect is goed genoeg… Ik had het op creatief gebied. Ideeën te over, maar er “gebeurde niks”. Maar ik ben weer op de juiste weg. Volgens mij is de hang naar perfectie de grootste boosdoener voor ons.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren