Pagina’s

Een onverwachte kerst

Een onverwachte kerst

Ik ben niet zo van de Kerst. Het doet mij te veel denken aan ellenlange opgeprikte zondagen, etentjes met oma die uren oreerde over zieke en dode vage bekenden en mijn moeder die al 3 dagen moe en hongerig in de keuken stond. Kerstboeken? Mwah. Maar mijn leesdip suddert voort, misschien wel een goed idee om wat feelgood te proberen. En hey, er zitten honden in!

 

Eerst maar eens een intro:

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australie door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Deense dog Malcolm en zijn onweerstaanbare baas (maar helaas verloofde) baas Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht…

 

Een onverwachte kerst

 

Vrouw naar mijn hart, Charlie!

Of toch niet? Want hey, ze houdt niet van honden! Ik bedoel maar: Quote: “Ik werp een blik op Peggy (de beagle), die met het enthousiasme van een truffelzwijn door haar genitalien wroet.” Vooruit, Charlie heeft een hondentrauma in haar jeugd opgelopen door de mopsen van de tweede (of was het de derde?) man van haar moeder. Pickle en Pepper reden namelijk voortdurend tegen alles op wat ze maar konden vinden, inclusief Charlie, en ze vraten haar Barbies op.

 

Arme Charlie

De flat van Charlie’s bovenbuurman ontploft, waardoor er een deel van het plafond op haar terechtkomt. Gevolg: een hersenschudding en een onbewoonbare flat. En ze zat al niet lekker in haar vel, haar vriend had haar verlaten voor zijn personal trainer. Helemaal niet goed voor je mensen, naar de sportschool gaan!

Gelukkig kan ze tijdelijk bij haar nichtje op het platteland terecht. Maar dan gaat het nichtje ervandoor, naar haar nieuwe vlam in Lapland. Waardoor Charlie op Peggy, de hoogzwangere beagle moet passen plus op de tweeling-sledehonden Remus en Romulus, Blok de 16-jarige poedel met constipatie en Hermione aka Hulk, een dwergkeeshond met vlooien.

 

Nog meer honden

En.. ook nog Malcolm, de Deense Dog van de enorm knappe Hugo, 2 alpaca’s die eigenlijk voor de verloofde van Hugo waren en Judd, een showhond. Zoals te verwachten is, loopt dat niet helemaal gesmeerd. Gelukkig krijgt Charlie hulp van de woest aantrekkelijke maar ook nogal korzelige Cal, de plaatselijke dierenarts. Heel fijn, want Peggy, de BOM-moeder (de vader van haar pups is namelijk onbekend) moet plotseling bevallen.

Kortom, genoeg te beleven voor Charlie en een ideaal boek voor onder de kerstboom. Samen met je geliefde viervoeter natuurlijk!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5be0789305b39_selected-products” products=”9200000095471773″ name=”onverwachte kerst” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

  • hanneke161

    7 december 2018 at 09:23

    Ohhh, ik kijk uit naar Kerst / de Kerstvakantie. Boom uitklappen, dikke stapel boeken eronder: zo houd ik die laatste weken werken wel vol. En dan: twee weken niet het huis uit, tenzij voor een wandelingetje naar de supermarkt voor nieuw lekkers, dikke pyjama aan….Nog éven volhouden!

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren