Pagina’s

TBR november

De leukste momenten van november

It was November–the month of crimson sunsets, parting birds, deep, sad hymns of the sea, passionate wind-songs in the pines. Anne roamed through the pineland alleys in the park and, as she said, let that great sweeping wind blow the fogs out of her soul.
L. M. Montgomery, Anne of Green Gables

 

november herfst wandeling

 

Fijn in november

Wandelen in het bos; heerlijke kringloopvondsten; weer lp’s kunnen draaien omdat we een geweldige vintage versterker kregen van vrienden; oneindig veel Sinterklaas kwartet spelen met de kinderen; regenachtige middagen zodat ik dit soort fijne boeken in een paar uur kon verslinden; kruidnoten; chocoladekruidnoten; meer chocoladekruidnoten; Kitty Peck (zoek die fictionele dame op!); niet naar een boekenclub hoeven; luizen pluizen op school (oh nee, dat toch niet); en heel veel lezen.

 

Linkjes die je niet mag missen
  • Ik ging deze maand dus niet naar Margaret Atwood haar lezing in Amsterdam, maar Mirjam stuurde mij een geweldig interview in het NRC en toen kreeg november toch nog iets Atwooderigs.
  • En het werd nog beter toen deze week werd aangekondigd dat mevrouw Atwood een vervolg gaat schrijven op The Handmaid’s Tale. Spannend!
  • Cadeau-ideeën nodig voor volgende maand? Check hier eventjes.
  • De man heeft nu nog maar één wens; archiefmedewerker van het Literatuurmuseum in Den Haag worden. Waarom? Klik hier.
  • Nog een geweldig idee bij Bookish Lifestyle!
  • Over bizar nieuws gesproken! Een ultiem detective verhaal toch, als een schrijver een moord oplost.

 

Wrap up

wrap up november

 

Mirjam heeft het zo te zien wel naar haar zin gehad in november 🙂 Over Wabi Sabi kon je al lezen, en Een overwachte kerst komt voorbij als de Sint weer naar Spanje is vertrokken. Hoeveel boeken staan er trouwens op jullie verlanglijstje voor Sinterklaas?

 

Vergeet #ogmaloveschristmas niet!

Is iedereen al druk aan het inpakken? Mijn pakket ligt in ieder geval al klaar. Je mag gaan versturen tussen 10 en 15 december. Zo weten we zeker dat alle verrassingen in de drukke postperiode op tijd onder de kerstbomen liggen.

 

To do in december

Voor november had ik een leuke stapel klaargelegd, maar er kwam maar weinig van terecht. Want de bibliotheek bleek ook leuke boeken te hebben, en een zekere collega stuurde nog een paar toffe boeken toe. Ik ontving nog een paar recensie-exemplaren en moest ook weer eens voor Lees Magazine aan de slag. Daar leer ik van. Heus. Dus voor december koos ik iets minder boeken uit mijn kast om te lezen. Een magazine (gekregen van haar, zo lief!), twee dunnetjes, een gezellige detective en een thriller. Moet lukken.

 

TBR november

 

Help Ogma de winter door

Het valt mee hoor, noodhulp is niet nodig. Maar stel dat je nog Sinterklaas- of kerstcadeaus bij Bol.com wilt bestellen, dan help je ons een beetje als je via een van de advertenties op het blog naar de webwinkel in kwestie gaat. Wij krijgen dan een klein percentage van je aankoopbedrag. En dat vinden we best fijn, voor de hostingskosten van de site, voor verzendkosten van winacties, dat soort dingen. Alvast bedankt!

En nu op naar de gezelligste maand van het jaar! Die we barstensvol boekenleuks hebben gepland voor jullie. Zin in?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren