Pagina’s

Videoland

Ik hing weer veel te veel voor de tv de laatste tijd…

Het kon gewoon niet anders, er moest nog een streaming dienst bij komen. Want hoe kon ik anders The Handmaid’s Tale kijken? Ik hoorde er alleen maar goede verhalen over en ik wilde nu eindelijk ook wel eens zien waar iedereen het over had. Ook al heb ik het boek nog maar drie keer gelezen. Gelukkig bood Videoland hun diensten twee weken gratis aan. Tja… Dat ging dus niet lukken hè, want we zagen nog een aantal andere films en series en toen waren we opeens twee maanden verder. ‘Hebben we net Netflix, begint dat mens schaamteloos Videoland te pluggen!’ Ja, oeps!

Videoland

 

The Handmaid’s Tale dus

Volgens mij heb ik al verteld dat ik een aantal keer met spullen door de kamer heb gegooid van frustratie. Aaaarrrgggghhhhh de spanning!!! Ik kan me dat uit het boek niet herinneren hoor. Ja dat zette je aan het denken, net zoals de serie dat doet. Hele passages, uitdrukkingen en gesprekken komen soms letterlijk uit het boek. Maar de makers hebben er ook heel wat aan toegevoegd. Het geheel is gemoderniseerd, maar nog steeds herkenbaar. Ik vond het geweldig, ik hoop dat heel veel mensen dit gaan zien, want het is ook toegankelijker dan het boek. En het laat wel zien hoe makkelijk het is om in een wereld te vervallen waarin we een Offred zijn. Of moeten vluchten om ons gezin te redden. Heeft iemand iets gezien wat ergens op de wereld nog nooit eerder is gebeurd? Ik bedoel maar.

A man called Ove

Ja het boek van het jaar op Ogma denk ik wel. Dankzij Mirjam zijn we nu allemaal fan van Fredrik Backman? Wat een humor, wat een tranen… Dus ik had bij voorbaat de zakdoeken maar klaargelegd. En ook de film ontroerde mij. Beter niet kijken als je ongesteld bent 😉

Mr. Mercedes

Ik heb het boek van Stephen King niet gelezen. De man wel. Dus tijdens het kijken kreeg ik regelmatig te horen waar de serie afweek van het boek. Heel fijn. Not. Verder was het genieten. Het verhaal in het kort: een psychopaat rijdt met een mercedes in op een groep mensen die staan te wachten bij een evenementenhal. Hij wordt nooit gepakt. De detective die hem niet heeft gepakt gaat met pensioen, maar de zaak laat hem niet los. De moordenaar besluit de detective te gaan stalken en krijgt zin in een nieuwe aanslag. Detective krijgt hulp van leuke mensen. Het tweede seizoen begint iets minder explosief, maar eindigt heel intens. Ja gaaf!

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Zo, nu was het mijn beurt om te vertellen wat er allemaal niet klopte aan de film. Wat er leuker was aan het boek. Dat de film nog steeds geweldig is bleek wel aan het feit dat de man aan de lopende band in een deur lag. Maar nu wil hij het boek dus niet meer lezen, want hij weet immers alles al zegt hij. Nou ja!

Keken jullie nog leuke verfilmingen? Deel ze met ons, vinden we leuk 🙂

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

  • anitawillems

    22 november 2018 at 11:26

    Surprise op Netflix! Superleuk verhaal, van Belcampo. Heb het boek niet gelezen overigens.
    Met Georgina Verbaan, dus per definitie leuk 😀

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren